ΑρχικήinetNASA: Φόρος τιμής στην αφροαμερικάνα Mary W. Jackson

NASA: Φόρος τιμής στην αφροαμερικάνα Mary W. Jackson

NASA: Φόρος τιμής στην αφροαμερικάνα Mary W. Jackson Το νέο όνομα των κεντρικών γραφείων της NASA είναι εμπνευσμένο από την Mazry W. Jackson, την πρώτη Αφρομερικάνα γυναίκα μηχανικό της.

NASA: Φόρος τιμής στην αφροαμερικάνα Mary W. Jackson

Η Jackson πέθανε το 2005, αφότου δούλεψε στη ΝASA για αρκετά χρόνια. Το 1951, ξεκίνησε την καριέρα της στον προκάτοχο της υπηρεσίας, «National Advisory Committee for Aeronautics». Στο έργο της πάνω στην έρευνα των μαθηματικών, ήταν γνωστή ως μία από τους «ανθρώπινους υπολογιστές».

Ο Jim Bridenstine, Διοικητικός Υπάλληλος της ΝASA, δήλωσε σε Tweet του την Τετάρτη ότι ανυπομονεί να κάνει μία επίσημη εκδήλωση για το νέο όνομα.

«Η Mary Jackson ήταν η πρώτη αφροαμερικάνα γυναίκα μηχανικός στη Nasa. Ανέπτυξε το διαστημικό πρόγραμμα της Αμερικής και οδήγησε προς την ενσωμάτωση

Η ιστορία των έγχρωμων γυναικών στη γνωστή υπηρεσία, έλαβε περισσότερη προσοχή το 2016, με την κυκλοφορία της ταινίας «Hidden Figures». Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο, που είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Στην ταινία, η τραγουδίστρια – ηθοποιός Janelle Monae, ενσάρκωσε την Jackson.

Τα τελευταία χρόνια, η NASA καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να τιμήσει αυτές τις μοναδικές γυναίκες. Η οδός μπροστά από τα κεντρικά της γραφεία λέγεται «Hidden Figures Way», ένα όνομα που ανακοινώθηκε πριν δύο χρόνια, το 2019.

Στις αρχές του 2019, η υπηρεσία μετονόμασε τις εγκαταστάσεις της «Independent Verification and Validation» της West Virginia, σε «Katherine Johnson Independent Verification and Validation». Η Johnson που είχε πεθάνει νωρίτερα, ήταν επίσης ερευνήτρια μαθηματικών.

NASA
NASA: Φόρος τιμής στην αφροαμερικάνα Mary W. JacksonMary Jackson at Work NASA Langley

Η ονομασία των κεντρικών γραφείων της NASA αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την ανάδειξη των Hidden Figures, και τη διατήρησή τους στο προσκήνιο.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που η NASA συνεχίζει να εξυμνεί την κληρονομιά της μητέρας και της γιαγιάς μας Mary W. Jackson. Ήταν επιστήμονας, φιλάνθρωπος, σύζυγος, μητέρα, και πρωτοπόρος, που έδειξε τον δρόμο προς την επιτυχία σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους, όχι μόνο στη ΝASA, σε όλο το έθνος,» είπε η κόρη της Jackson, Carolyn Lewis.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS