ΑρχικήinetΤο Twitch για τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης από streamers

Το Twitch για τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης από streamers

Σε ένα blog post που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη το απόγευμα, το Twitch είπε ότι έχουν ιεραρχήσει τα ζητήματα και θα αρχίσουν να επιβάλουν ποινές.

Το Twitch για τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης από streamers

Η δημοσίευση έρχεται αρκετές μέρες μετά την ανακοίνωση ότι διερευνά τους λογαριασμούς που εμπλέκονταν σε σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από streamers της πλατφόρμας του.

«Έχουμε δώσει προτεραιότητα στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, και θα αρχίσουμε να εκδίδουμε μόνιμες αναστολές, αναλόγως με τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει μέχρι στιγμής.»

Μπορεί η δημοσίευση του Twitch να μην αναφέρει καταγγελίες από τα διάφορα θύματα που το ειδοποίησαν για τους προσβλητικούς streamers και δεν έλαβαν απάντηση, αλλά τις τελευταίες ώρες έχει αποκλείσει πολλούς διάσημους λογαριασμούς από την πλατφόρμα.

Η streamer JessyQuill έφτιαξε μια λίστα με όλες τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν, επώνυμα και ανώνυμα, εναντίων των streamers. Δημιούργησε ένα έγγραφο Google spreadsheet, που περιλαμβάνει εκτός από τους ισχυρισμούς και τις απαντήσεις.

 Πολλοί από τους χρήστες συνέβαλλαν στη σύνταξη της λίστας ή δημοσίευσαν για το «Twitch BlackOut» την Τετάρτη, με σκοπό να πιέσουν την υπηρεσία και τον Emmet Shear, Διευθύνοντα Σύμβουλο, να απαντήσουν.

Το Twitch streamers
Το Twitch για τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης από streamers

Ο κατάλογος των πρόσφατα αποκλείσμενων «Twitch Partners» στο StreameBans.com περιέχει πολλά ονόματα της λίστας όπως τους «BlessRNG», «Wolv21», «WarwitchTV» και «IAmSp00n».

«Εξετάζουμε κάθε περίπτωση που μας γνωστοποιήθηκε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ενώ προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την κατάλληλη διαδικασία της δέουσας επιμέλειας, καθώς αξιολογούμε αυτούς τους σοβαρούς ισχυρισμούς.  Έχουμε θέσει σε προτεραιότητα τις πιο σοβαρές περιπτώσεις και θα αρχίσουμε να εκδίδουμε μόνιμες αναστολές με βάση τα ευρήματα που έχουμε μέχρι στιγμής. Σε πολλές περιπτώσεις, το καταγγελθέν συμβάν δεν έλαβε μέρος στο Twitch, επομένως χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες  για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα. Σε μερικές περιπτώσεις θα χρειαστεί να αναφέρουμε το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την διευθέτησή τους και τη διεξαγωγή της κατάλληλης έρευνας

Οι απαντήσεις άλλων streamers και της κοινότητας των θεατών που πιέζουν για την επίλυση του ζητήματος, υποστηρίζουν ότι η ανάρτηση είναι μια καλή αρχή, αλλά σίγουρα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS