ΑρχικήsecurityTwitter: Αφαίρεσε χιλιάδες λογαριασμούς που προωθούσαν προπαγάνδα

Twitter: Αφαίρεσε χιλιάδες λογαριασμούς που προωθούσαν προπαγάνδα

Twitter

Το Twitter έκανε μια έρευνα και ανακάλυψε ένα σύνολο λογαριασμών, που χρησιμοποιούνταν για την προώθηση κρατικών συμφερόντων. Ως αποτέλεσμα, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αφαίρεσε 32.242 λογαριασμούς, που αποτελούσαν μέρος δικτύων από την Κίνα, τη Ρωσία και την Τουρκία. Και οι τρεις χώρες προωθούσαν τοπικά πολιτικά συμφέροντα, κάνοντας ουσιαστικά προπαγάνδα.

Twitter

Κίνα: Αφαιρέθηκαν λογαριασμοί που προωθούσαν προπαγάνδα εναντίον του Χονγκ Κονγκ

Από τα τρία δίκτυα λογαριασμών, το μεγαλύτερο ήταν αυτό της Κίνας. Το Twitter ανέφερε ότι αφαίρεσε 23.750 λογαριασμούς που λειτουργούσαν ως πυρήνας του δικτύου και ήταν υπεύθυνοι για την ανάρτηση του περισσότερου περιεχομένου.

Τα tweets που δημοσιεύτηκαν από αυτούς τους λογαριασμούς ενισχύθηκαν από ένα δεύτερο δίκτυο με περισσότερους από 150.000 λογαριασμούς, ώστε να εξαπλωθεί περισσότερο η προπαγάνδα.

“Από τους περίπου 150.000 δευτερεύοντες λογαριασμούς, η πλειοψηφία είχε λίγους ή καθόλου ακόλουθους και σχεδιάστηκε στρατηγικά για να αυξήσει, τεχνητά, τις εμφανίσεις και το engagement των βασικών λογαριασμών”, δήλωσε το Twitter.

Σύμφωνα με το Twitter, ολόκληρη η επιχείρηση συμμετείχε “σε μια σειρά συντονισμένων δραστηριοτήτων με σκοπό τη χειραγώγηση“. Τα περισσότερα από τα tweets τους ήταν στην κινεζική γλώσσα.

Όπως είπαμε παραπάνω, ο στόχος αυτών των tweets ήταν η προπαγάνδα. Τα tweets προσπαθούσαν να εξαπλώσουν γεωπολιτικά ζητήματα που είναι ευνοϊκά για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, ενώ ταυτόχρονα εξάπλωναν “παραπλανητικές ειδήσεις για την πολιτική δυναμική του Χονγκ Κονγκ”.

Το Twitter είπε ότι αυτοί οι λογαριασμοί που αφαίρεσε, συνδέονται πιθανότατα με μια άλλη παρόμοια επιχείρηση που στόχευε επίσης στην προπαγάνδα, και έληξε τον Αύγουστο του 2019, όταν η πλατφόρμα αφαίρεσε 936 λογαριασμούς (οι λογαριασμοί υποστηρίζονταν από 200.000 επιπλέον λογαριασμούς).

Ρωσία: Πολιτική προπαγάνδα με στόχο αυτούς που έχουν διαφορετικά «πολιτικά πιστεύω»

Το Twitter αφαίρεσε, επίσης, ένα σύνολο λογαριασμών από τη Ρωσία. Συνολικά, αφαιρέθηκαν 1.152 λογαριασμοί που σχετίζονταν με το Current Policy, ένα ειδησεογραφικό site που προωθεί πολιτική προπαγάνδα και υποστηρίζεται από το κράτος.

Αυτό το δίκτυο λογαριασμών στόχευε κυρίως Ρώσους χρήστες, αφού τα περισσότερα tweets ήταν στα ρωσικά.

“Η επιχείρηση περιελάμβανε την προώθηση του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας και την επίθεση σε πολιτικούς αντιφρονούντες”, δήλωσε το Twitter.

προπαγάνδα

Τουρκία: Παραβίαση λογαριασμών πολιτικών αντιφρονούντων

Το τρίτο δίκτυο λογαριασμών που αφαιρέθηκε, προερχόταν από την Τουρκία και προωθούσε, επίσης, tweet για πολιτικά ζητήματα που απευθύνονταν σε τουρκόφωνους χρήστες.

Το Twitter είπε ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί υποστήριζαν θερμά τον πρόεδρο Erdogan και το κόμμα του, AK Parti. Συνολικά, το Twitter αφαίρεσε 7.340 λογαριασμούς. Η πλατφόρμα πιστεύει ότι οι λογαριασμοί χρησιμοποιούνταν από τη νεολαία του AK Parti.

Σύμφωνα με το Twitter, αυτό το δίκτυο δεν περιελάμβανε μόνο bots, αλλά και παραβιασμένους λογαριασμούς. Το Twitter είπε ότι οι παραβιασμένοι λογαριασμοί είχαν προηγουμένως συσχετιστεί με οργανισμούς που επέκριναν τον πρόεδρο Erdogan και την τουρκική κυβέρνηση. Επομένως, τράβηξαν αμέσως την προσοχή, όταν άρχισαν να κάνουν φιλοκυβερνητικά tweets.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS