ΑρχικήinetCEO του Netflix: Δωρεά 120 εκατομμυρίων σε έγχρωμους μαθητές!

CEO του Netflix: Δωρεά 120 εκατομμυρίων σε έγχρωμους μαθητές!

CEO του Netflix: Δωρεά 120 εκατομμυρίων σε έγχρωμους μαθητές: Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Netflix, Reed Hastings και η σύζυγος του, Patty Quillin, προσφέρουν $120 εκατομμύρια για την εκπαίδευση των έγχρωμων! Η δωρεά ανακοινώθηκε την Τετάρτη και τα χρήματα θα κατανεμηθούν στο «United Negro College Fund» και σε ακόμα δύο ιστορικά κολλέγια έγχρωμων, ως ένδειξη στήριξης στη μάχη για την φυλετική δικαιοσύνη.

CEO του Netflix: Δωρεά 120 εκατομμυρίων σε έγχρωμους μαθητές!

Η ιστορία του ζευγαριού στην προσφορά στον τομέα της εκπαίδευσης είναι αρκετά μεγάλη. Ο Hastings ασχολείται με τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις από τα τέλη του 1990, ενισχύοντας τα σχολεία «charter», μια κίνηση που πόλωσε την εκπαιδευτική κοινότητα.Το 2016 ανακοίνωσε τη δημιουργία Εκπαιδευτικού Ιδρύματος $100 εκατομμυρίων, στο «Silicon Valley Community Foundation».

«Βρισκόμαστε στην πιο έντονη περίοδο, μάλλον την πιο επίπονη που έχουμε περάσει ποτέ. Αλλά μέσα από αυτό τον πόνο μπορεί να βγει μια ευκαιρία. Ίσως αυτή να είναι η στιγμή που τα πράγματα θα αλλάξουν,» ανέφερε ο Hastings στη συνέντευξη της Τετάρτης με τον Craig Melvin του «MSNBC».

Μετά το ξέσπασμα της κοινής γνώμης για τον άδικο θάνατο του George Floyd, επιχειρήσεις και υπεύθυνοι επιχειρήσεων σε όλη την Αμερική, κάνουν δωρεές σε Ιδρύματα Έγχρωμων και σε αυτούς που μάχονται για την εξάλειψη της φυλετικής διάκρισης. Έτσι ήρθε και το «δώρο» του Hastings, που ο ίδιος το περιγράφει ως «το μεγαλύτερο δώρο που έχει κάνει ποτέ».

Ο Hastings και η Quillin θα δωρίσουν $40 εκατομμύρια στο UNCF, και τα 80$ εκατομμύρια θα μοιραστούν ισόποσα στα «Spelman College» και «Morehouse College», δύο ιστορικά εκπαιδευτικά ιδρύματα έγχρωμων στην Ατλάντα. Σκοπός αυτής της συνεισφοράς είναι ενίσχυση των υποτροφιών για τους μαθητές ιστορικών έγχρωμων κολλεγίων και πανεπιστημίων, ή αλλιώς «HBCUs» (Historically Black Colleges and Universities).

Ο Hastings πρόσθεσε επίσης: «Θέλαμε κι εμείς να παίξουμε τον ρόλο μας σε αυτή την κατάσταση, και ιδιαίτερα τώρα, στα 150 χρόνια στήριξης της εκπαίδευσης των έγχρωμων από τα HBCU

CEO του Netflix: Δωρεά 120 εκατομμυρίων σε έγχρωμους μαθητές!
CEO του Netflix: Δωρεά 120 εκατομμυρίων σε έγχρωμους μαθητές!

Η Mary Schmidt Cambell, πρόεδρος του Spelman College, είπε ότι η δωρεά των Hastings και Quillin θα βοηθήσει τους μαθητές που το έχουν ανάγκη να εξελιχθούν στον ακαδημαϊκό τομέα.

«Αυτή η κίνηση της Patty και του Reed δείχνει την πίστη που έχουν στους μαθητές μας και τα ιδρύματά μας. Το ποσό που προσφέρουν σημαίνει ότι θα μπορούμε να δίνουμε την ευκαιρία σε 20 μαθητές τον χρόνο, να πηγαίνουν σε Κολλέγια εντελώς δωρεάν

Η δήλωση της Quillin και του Hastings έρχεται μία μέρα μετά την ανακοίνωση της ιστοσελίδας ειδήσεων τεχνολογίας «Recode», η οποία αναφέρει ότι ο Hastings χτίζει ένα πολυτελές συγκρότημα 2.100 στρεμάτων, στους πρόποδες των «Rocky Mountains» του Colorado, με σκοπό να υποστηρίξει την εκπαίδευση Αμερικάνων καθηγητών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS