ΑρχικήinetΦυλετική διάκριση στο Pinterest: Αποχωρούν υπάλληλοι λόγω ρατσισμού

Φυλετική διάκριση στο Pinterest: Αποχωρούν υπάλληλοι λόγω ρατσισμού

Δύο από τους τρεις αρμόδιους δημόσιας πολιτικής του Pinterest, αποχώρησαν τον Μάιο από την εταιρεία εξαιτίας φυλετικών διακρίσεων.

pinterest
Φυλετική διάκριση στο Pinterest: Αποχωρούν υπάλληλοι λόγω ρατσισμού

Τα εν λόγω μέλη ήταν και τα δύο μαύρες γυναίκες, και είχαν σημαντικές θέσεις μέσα στην εταιρεία. Ωστόσο, ο μισθός τους δεν ήταν ανάλογος των προσόντων και των καθηκόντων τους, ενώ οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες τους δεν είχαν καμία ανταπόκριση από το ανθρώπινο δυναμικό του Pinterest.

Η Aerica Shimizu Banks εκπροσωπούσε το Pinterest στην επικοινωνία με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά ερχόταν συχνά αντιμέτωπη με απαξιωτικά σχόλια για την εθνικότητά της, από την διευθύντριά της, και μάλιστα μπροστά στην ομάδα της, σύμφωνα με τη δήλωση της στο Twitter. Ο χρόνος που εργάστηκε στο Pinterest ήταν μια «περίοδος ξεκάθαρα άδικης πληρωμής, έντονης διάκρισης και τρομακτικής εκδίκησης».

«Θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε την ιστορία μας έτσι ώστε αν βιώσουν κάτι ανάλογο άλλες Μαύρες γυναίκες, είτε στο Pinterest είτε σε άλλες εταιρείες, να ξέρουν ότι δεν είναι μόνες,» είπε σε συνέντευξή της.

«Είμαστε εδώ για να τις ακούσουμε και να τις υποστηρίξουμε.»

Η Ifeoma Ozoma ήταν υπεύθυνη μιας ευρέως σημαντικής πρωτοβουλίας για την παρεμπόδιση της παραπληροφόρησης του εμβολίου. Ενώ η Ozoma δούλευε πάνω σε αυτό το πολύτιμο έργο, ένας άντρας συνεργάτης της είχε κοινοποιήσει πληροφορίες της στο διαδίκτυο κάνοντας έκκληση για επιθέσεις «doxxing». Αιτία ήταν ότι υποστήριξε κάποιες απόψεις, όπως το να πληρωθούν οι εξωτερικοί συνεργάτες του Pinterest για το διάστημα που ήταν κλειστό και την παύση προώθησης των γάμων με νοοτροπία της υποδούλωσης. Τιμωρήθηκε λοιπόν μέσω μιας αναφοράς επιδόσεων, με την πρόφαση ότι «δεν παρείχε περισσότερες επιλογές και δεν συμμερίστηκε τις εναλλακτικές,» σύμφωνα με ανάρτησή της στο Twitter και στοιχεία που παρέδωσε στο Bloomberg.

Φυλετική διάκριση στο Pinterest: Αποχωρούν υπάλληλοι λόγω ρατσισμού

Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι το Pinterest είναι από τις εταιρείες που μάχονται και υπερασπίζονται τους Μαύρους εργαζομένους ενώ εξέφρασε «αμέριστη συμπαράσταση και δεσμεύτηκε να αναλάβει δράση» για το ζήτημα, σε δήλωση στις 2 Ιουνίου.

«Παίρνουμε πολύ σοβαρά τέτοιου είδους ζητήματα και διεξάγουμε εκτενείς έρευνες όταν πέφτουν στην αντίληψή μας, είμαστε σίγουροι ότι και οι δύο υπάλληλοί μας αντιμετωπίστηκαν δίκαια. Θέλουμε καθένας από τους εργαζόμενούς μας στο Pinterest να νιώθει ευπρόσδεκτος, πολύτιμος και σεβαστός.»

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS