ΑρχικήsecurityΟι ευρωπαϊκές αρχές συνέλαβαν μέλη της hacking ομάδας InfinityBlack

Οι ευρωπαϊκές αρχές συνέλαβαν μέλη της hacking ομάδας InfinityBlack

InfinityBlack

Η Europol ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πολωνικές και ελβετικές αρχές επιβολής του νόμου “διέλυσαν” τη hacking ομάδα InfinityBlack, αφού συνέλαβαν πέντε μέλη της στην Πολωνία την περασμένη εβδομάδα.

Αυτή η εγκληματική ομάδα συμμετείχε στη διανομή εκατοντάδων εκατομμυρίων κλεμμένων credentials (μέσω της αγοράς InfinityBlack), στη δημιουργία και τη διανομή κακόβουλου λογισμικού και hacking εργαλείων, καθώς και σε διάφορες απάτες.

Η Εθνική Αστυνομία της Πολωνίας (Policja) προχώρησε, επίσης, σε κατάσχεση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των hackers, των εξωτερικών σκληρών δίσκων και πολλών cryptocurrency wallets, αξίας περίπου 100.000 €.

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, οι αρχές επιβολής του νόμου συνεργάστηκαν με τις Eurojust και Europol και «κατέβασαν» δύο διαδικτυακές πλατφόρμες με κλεμμένες βάσεις δεδομένων με credentials.

Σύμφωνα με την Europol, τα μέλη της ομάδας λειτουργούσαν το Infinity[.]black website για να πουλήσουν πρόσβαση σε κλεμμένα credentials χρηστών.

hacking

Οι hackers ήταν οργανωμένοι σε ομάδες

Η συμμορία InfinityBlack είχε οργανωθεί σε ομάδες ανάπτυξης, δοκιμών και διαχείρισης project. Αυτό επέτρεπε στα διάφορα μέλη της ομάδας να επικεντρωθούν σε διάφορα σημεία της “επιχείρησης” χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθούν με ολόκληρη τη διαδικασία.

Έτσι, οι προγραμματιστές ήταν αυτοί που δημιουργούσαν τα απαραίτητα εργαλεία για τον έλεγχο της ποιότητας των κλεμμένων credentials, οι υπεύθυνοι δοκιμών ανέλυαν τα credentials και οι διαχειριστές έδιναν τα δεδομένα σε άλλους με αντάλλαγμα cryptocurrencies.

Η κύρια πηγή εσόδων των hackers προερχόταν από την πώληση κλεμμένων credentials σε άλλες hacking ομάδες.

“Οι hackers της ομάδας InfinityBlack δημιούργησαν ένα εξελιγμένο script για να αποκτήσουν πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό λογαριασμών Ελβετών”.

Οι έρευνες των ελβετικών αρχών οδήγησαν στη σύλληψη των InfinityBlack hackers

Οι ευρωπαϊκές αρχές έκαναν έρευνες για τη συγκεκριμένη ομάδα εδώ και πολύ καιρό. Οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από τις αρχές επιβολής του νόμου της Ελβετίας βοήθησαν τις πολωνικές αρχές να εντοπίσουν τους πέντε hackers της InfinityBlack και να προχωρήσουν σε σύλληψη τους, στο τέλος του προηγούμενου μήνα (29 Απριλίου 2020).

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS