ΑρχικήReviewsNFC Forum: Σύντομα θα είναι δυνατή η ασύρματη φόρτιση ακουστικών και smartwatches

NFC Forum: Σύντομα θα είναι δυνατή η ασύρματη φόρτιση ακουστικών και smartwatches

NFC

Σύντομα, μπορεί να είστε σε θέση να αγοράσετε ένα smartphone που θα μπορεί να φορτίζει μικρές συσκευές, όπως ακουστικά ή έξυπνα ρολόγια. Το NFC Forum, υπεύθυνο για την τεχνολογία επικοινωνιών κοντινού πεδίου (near-field communications-NFC), παρουσίασε την Προδιαγραφή Ασύρματης Φόρτισης (Wireless Charging Specification-WLC). Αυτό το χαρακτηριστικό θα επιτρέψει σε συσκευές, εξοπλισμένες με μία κεραία (π.χ. φορτιστές ή smartphone) να μεταφέρουν ισχύ έως και ένα watt σε συμβατές συσκευές. Ταυτόχρονα, οι συσκευές NFC που είναι εξοπλισμένες με το χαρακτηριστικό θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Μπορεί να φαίνεται λίγο, αλλά το ένα watt είναι αρκετό για να φορτίσει ένα smartwatch ή ασύρματα ακουστικά, σχετικά γρήγορα. Και δεδομένου ότι τα περισσότερα smartphones διαθέτουν τεχνολογία NFC, οι κατασκευαστές μπορούν εύκολα να εφαρμόσουν αυτόν τον τύπο αντίστροφης φόρτισης. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να φορτίζονται εύκολα μικρές συσκευές, χωρίς να χρειάζονται καλώδια.

Το πρότυπο αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει και με άλλες συσκευές που είναι εξοπλισμένες με τεχνολογία NFC (φορτιστές, υπολογιστές, tablet ακόμη και gaming controllers – για παράδειγμα, το Wii U gamepad διαθέτει NFC chip).

Η Apple, η Sony και η Google είναι χορηγοί του NFC Forum, η Samsung είναι βασικό μέλος και η Huawei συνεργαζόμενο μέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple είχε προγραμματίσει να εισαγάγει δυνατότητα “bilateral charging” για το iPhone 11 που θα μπορούσε να λειτουργήσει με τα AirPods ακουστικά, αλλά αυτό δεν συνέβη (ακόμη). Εάν εισαγάγει μια τέτοια δυνατότητα, πιθανότατα θα λειτουργήσει με το Qi, για να υπάρχει συμβατότητα με τα AirPods και Watch.

Από την άλλη μεριά, η Samsung παρουσίασε μια μορφή αυτής της τεχνολογίας που ονομάζεται Wireless Powershare (βασίζεται στο πρότυπο φόρτισης Qi) για το Galaxy S10 και τα Galaxy Buds ακουστικά. Η Huawei παρουσίασε παρόμοιο χαρακτηριστικό στο Mate 20 Pro. Ωστόσο, καμία από αυτές τις συσκευές δεν χρησιμοποιεί απευθείας NFC για φόρτιση. Το νέο πρότυπο WLC μπορεί να βελτιώσει τη συμβατότητα μεταξύ συσκευών από διαφορετικούς κατασκευαστές, επιτρέποντας ταυτόχρονα ευκολότερη φόρτιση για internet of things συσκευές. Ωστόσο, το χαρακτηριστικό παρουσιάστηκε τώρα και δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα εφαρμοστεί.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS