Πέμπτη, 28 Μαΐου, 21:35
Αρχική inet ΠΟΥ: Παροχή πληροφοριών για τον COVID-19 σε άτομα χωρίς Internet

ΠΟΥ: Παροχή πληροφοριών για τον COVID-19 σε άτομα χωρίς Internet

COVID-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) και το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) προσπαθούν να συνεργαστούν με εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο με στόχο την παροχή πληροφοριών που σχετίζονται με τον COVID-19 και την υγεία, σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο Internet.

“Στόχος είναι να φτάσουν σε όλους μηνύματα ζωτικής σημασίας για την υγεία, ανεξάρτητα από το επίπεδο συνδεσιμότητάς τους”, ανέφεραν ο ΠΟΥ και η ITU σε κοινή τους δήλωση.

“Εκτιμάται ότι 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτός σύνδεσης, με τους περισσότερους από αυτούς τους ανθρώπους να ζουν σε χώρες με χαμηλό εισόδημα, όπου κατά μέσο όρο μόλις δύο στα δέκα άτομα έχουν πρόσβαση στο Internet”.

ΠΟΥ Internet

Η αποστολή μηνυμάτων κειμένου σχετικά με τον COVID-19 θα ξεκινήσει στις περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού και θα επεκταθεί σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ο ΠΟΥ και η ITU είπαν, επίσης, ότι ο COVID-19 είναι η πρώτη πανδημία όπου η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μαζική κλίμακα για να διατηρήσουν τους ανθρώπους ασφαλείς.

“Τα ανθεκτικά και αξιόπιστα δίκτυα και υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών είναι απαραίτητα, καθώς όλο και περισσότερες χώρες, εταιρείες και άτομα στρέφονται στις ψηφιακές τεχνολογίες για να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο του COVID-19”, ανέφεραν.

Μερικές χώρες (π.χ. Αυστραλία) έχουν ήδη προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες με την αποστολή μηνυμάτων που παρέχουν πληροφορίες στους ανθρώπους.

Επιπλέον, τον περασμένο μήνα, ο ΠΟΥ εγκαινίασε ένα chatbot στο WhatsApp για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19. Η υπηρεσία υποστήριζε αρχικά μόνο την αγγλική γλώσσα, αλλά αργότερα άρχισε να υποστηρίζει αραβικά, γαλλικά και ισπανικά.

Η διαδικασία συνομιλίας με το chatbot στο WhatsApp είναι πολύ απλή. Οι χρήστες θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στον λογαριασμό του ΠΟΥ στο +41 79 475 22 09 και να στείλουν τη λέξη “hi”, “hola”, “salut” ή “مرحبا” για να ξεκινήσουν τη συνομιλία. Μετά μπορούν να έχουν πρόσβαση σε επίσημες πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, πάγωσε τη χρηματοδότηση του έθνους του προς τον ΠΟΥ, κατηγορώντας τον Οργανισμό για κάλυψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα αρχικά στάδια της πανδημίας. Η κίνηση αυτή είναι πιθανό να επιδεινώσει τις συνθήκες στα φτωχότερα έθνη του κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

LIVE NEWS

Οι αναβαθμίσεις και τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 2004!

Από σήμερα ξεκίνησε η κυκλοφορία της νέας ενημερωμένης έκδοσης των Windows 10, γνωστή ως "Windows 10 2004" ή "Windows 10 May 2020",...

Ποιες είναι οι αγαπημένες γλώσσες προγραμματισμού για το 2020;

Το Stack Overflow, ένα από τα μεγαλύτερα sites για programming Q&A, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από το Developer...

Η γερμανική κυβέρνηση προτρέπει τους χρήστες του iOS να διορθώσουν τα κρίσιμα ελαττώματα της εφαρμογής Mail

Η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προέτρεψε σήμερα τους χρήστες iOS να εγκαταστήσουν αμέσως τις ενημερώσεις ασφαλείας iOS και iPadOS που...

Instagram: Ενίσχυση εισοδήματος δημιουργών με διαφημίσεις στο IGTV

To Instagram φέρνει διαφημίσεις και στο IGTV, με το 55% των εσόδων να διατίθεται στους δημιουργούς. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε την...

Τα Windows 10 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10, έκδοση 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3 για gigabit ταχύτητες και καλύτερη απόδοση,...

Το CoreOS Container Linux της Red Hat φτάνει στο τέλος του

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Benjamin Gilbert, τεχνικό του Fedora CoreOS, η υποστήριξη του CoreOS Container Linux,...

Ο Donald Trump απειλεί να κλείσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

Όπως δήλωσε σε ένα πρόσφατο tweet του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, σκοπεύει να αλλάξει τον...

Αγωγή στη Google για τις πρακτικές παρακολούθησης χρηστών

Η Google δέχτηκε μια αγωγή από τον γενικό εισαγγελέα της Αριζόνα, Mark Brnovich, σχετικά με τις πρακτικές...

Michigan State University: Δέχτηκε ransomware επίθεση!

Οι hackers που βρίσκονται πίσω από το NetWalker ransomware, γνωστό και ως Mailto, ανακοίνωσαν ότι έχουν μολύνει...

Linux Kodachi: Κυκλοφόρησε η έκδοση v7.0 με πολλές νέες εφαρμογές

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Linux Kodachi. Αν και δεν είναι αρκετά γνωστό, το λειτουργικό αυτό...