ΑρχικήinetΠΟΥ: Παροχή πληροφοριών για τον COVID-19 σε άτομα χωρίς Internet

ΠΟΥ: Παροχή πληροφοριών για τον COVID-19 σε άτομα χωρίς Internet

COVID-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) και το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) προσπαθούν να συνεργαστούν με εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο με στόχο την παροχή πληροφοριών που σχετίζονται με τον COVID-19 και την υγεία, σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο Internet.

“Στόχος είναι να φτάσουν σε όλους μηνύματα ζωτικής σημασίας για την υγεία, ανεξάρτητα από το επίπεδο συνδεσιμότητάς τους”, ανέφεραν ο ΠΟΥ και η ITU σε κοινή τους δήλωση.

“Εκτιμάται ότι 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτός σύνδεσης, με τους περισσότερους από αυτούς τους ανθρώπους να ζουν σε χώρες με χαμηλό εισόδημα, όπου κατά μέσο όρο μόλις δύο στα δέκα άτομα έχουν πρόσβαση στο Internet”.

ΠΟΥ  Internet

Η αποστολή μηνυμάτων κειμένου σχετικά με τον COVID-19 θα ξεκινήσει στις περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού και θα επεκταθεί σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ο ΠΟΥ και η ITU είπαν, επίσης, ότι ο COVID-19 είναι η πρώτη πανδημία όπου η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μαζική κλίμακα για να διατηρήσουν τους ανθρώπους ασφαλείς.

“Τα ανθεκτικά και αξιόπιστα δίκτυα και υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών είναι απαραίτητα, καθώς όλο και περισσότερες χώρες, εταιρείες και άτομα στρέφονται στις ψηφιακές τεχνολογίες για να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο του COVID-19”, ανέφεραν.

Μερικές χώρες (π.χ. Αυστραλία) έχουν ήδη προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες με την αποστολή μηνυμάτων που παρέχουν πληροφορίες στους ανθρώπους.

Επιπλέον, τον περασμένο μήνα, ο ΠΟΥ εγκαινίασε ένα chatbot στο WhatsApp για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19. Η υπηρεσία υποστήριζε αρχικά μόνο την αγγλική γλώσσα, αλλά αργότερα άρχισε να υποστηρίζει αραβικά, γαλλικά και ισπανικά.

Η διαδικασία συνομιλίας με το chatbot στο WhatsApp είναι πολύ απλή. Οι χρήστες θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στον λογαριασμό του ΠΟΥ στο +41 79 475 22 09 και να στείλουν τη λέξη “hi”, “hola”, “salut” ή “مرحبا” για να ξεκινήσουν τη συνομιλία. Μετά μπορούν να έχουν πρόσβαση σε επίσημες πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, πάγωσε τη χρηματοδότηση του έθνους του προς τον ΠΟΥ, κατηγορώντας τον Οργανισμό για κάλυψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα αρχικά στάδια της πανδημίας. Η κίνηση αυτή είναι πιθανό να επιδεινώσει τις συνθήκες στα φτωχότερα έθνη του κόσμου.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS