ΑρχικήinetGoogle και Apple σχεδιάζουν ανιχνευτή του κορωνοϊού με Bluetooth

Google και Apple σχεδιάζουν ανιχνευτή του κορωνοϊού με Bluetooth

Bluetooth

Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, η Google και η Apple έχουν έως τώρα θέσει την τεχνολογία τους στην υπηρεσία της καταπολέμησης του κορωνοϊού, δημιουργώντας εργαλεία όπως τα Google’s Coronavirus online tracker, Apple’s Face Shield, Free Google Stadia Pro και άλλα.

Και τώρα οι δύο εταιρείες, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν έναν νέο ανιχνευτή του κορωνοϊού, που θα λειτουργεί τόσο σε Android όσο και σε iOS συσκευές.

Ο ανιχνευτής, θα χρησιμοποιεί Bluetooth, ώστε να βοηθάει τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία εντοπισμού επαφών – μια τεχνική που χρησιμοποιείται για να μάθει αν ένας χρήστης βρίσκεται σε άμεση επαφή με οποιοδήποτε μολυσμένο άτομο.

Ο αρχικός στόχος είναι να επιτευχθεί συμβατότητα μεταξύ πλατφόρμων σε εφαρμογές υγειονομικής περίθαλψης που εκτελούνται σε συσκευές Android και iOS. Για το λόγο αυτό, οι δύο εταιρείες θα κυκλοφορήσουν το αντίστοιχο API τους τον Μάιο, το οποίο θα ενσωματωθεί στις εφαρμογές των αρχών δημόσιας υγείας.

Εν συνεχεία η Google και η Apple θέλουν να ενσωματώσουν την τεχνολογία εντοπισμού επαφών στις αντίστοιχες πλατφόρμες τους. Έτσι, το επόμενο βήμα αυτής της κοινής προσπάθειας είναι να προσθέσουν αλλαγές σε επίπεδο OS για να επιτρέψουν την τεχνολογία εντοπισμού επαφών σε Android και iOS, κάτι το οποίο θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

“Πρόκειται για μια πιο ισχυρή λύση από ένα API και θα επιτρέψει σε περισσότερα άτομα να συμμετάσχουν, αν το επιλέξουν, καθώς και την αλληλεπίδραση με ένα ευρύτερο οικοσύστημα εφαρμογών και κυβερνητικών υγειονομικών αρχών”, δήλωσε η Google σε blog post της.

Νωρίτερα είχε προταθεί, ότι τα δεδομένα GPS στα smartphones θα μπορούσαν να αναλυθούν για να υπάρξει μία σαφέστερη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο ο ιός εξαπλώνεται και αν οι άνθρωποι ακολουθούν τις οδηγίες κοινωνικής απομόνωσης ή όχι. Αλλά φυσικά, η ιδέα αυτή απορρίφθηκε γρήγορα, αφού προκαλούσε ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η χρήση της τεχνολογίας Bluetooth για την ανάλυση και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, φαίνεται πιο πρακτική από τη χρήση του GPS. Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη είναι ότι το Bluetooth έχει πλεονέκτημα όσον αφορά στην παρακολούθηση ατόμων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Ωστόσο, το επίπεδο ακρίβειας που υπόσχεται η τεχνολογία όταν συνδυάζεται με ευαίσθητα δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης, έχει επίσης προκαλέσει ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η Google διαβεβαίωσε ότι η διαφάνεια και η προστασία της ιδιωτικότητας έχουν «εξαιρετική σημασία» και είπε ότι και οι δύο εταιρίες θα δημοσιεύσουν ανοιχτά τις πληροφορίες σχετικά με την εργασία τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS