ΑρχικήinetAI: Χρειάζεται ύπνο όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος

AI: Χρειάζεται ύπνο όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος

AI: Χρειάζεται ύπνο όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος: AI, τεχνητή νοημοσύνη, σχεδιασμένη να λειτουργεί όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος ενδέχεται να χρειάζεται ξεκούραση όπως και ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

ai
AI: Μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο ακόμα και με τον ύπνο

Ερευνητές του Los Alamos National Laboratory της Αμερικής, ανακάλυψαν ότι τα νευρολογικά δίκτυα βίωσαν τα οφέλη που «αντιστοιχούν στην ξεκούραση ενός καλού ύπνου» όταν εκτέθηκαν σε μια τεχνητή απομίμησή του.

«Ενθουσιαστήκαμε με την προοπτική εκπαίδευσης AI του νευρομορφικού επεξεργαστή ώστε να μιμείται το πως οι άνθρωποι και άλλα βιολογικά συστήματα μαθαίνουν από το περιβάλλον τους, κατά τη διάρκεια της παιδικής ανάπτυξης,» είπε ο επιστήμονας υπολογιστών του Los Alamos, Yijing Watkins.

Όταν μια ομάδα ερευνητών εργαζόταν πάνω σε πείραμα, έκανε αυτή την ανακάλυψη. Το πείραμα αφορούσε έναν τρόπο σχεδίασης AI ώστε να μπορεί να μιμείται το πως οι άνθρωποι μαθαίνουν να βλέπουν.

To αποτέλεσμα ήταν το AI να είναι ασταθές κατά τη διάρκεια μεγάλων χρονικών περιόδων μη επιτηρούμενης εκμάθησης. Σε αυτά τα διαστήματα προσπαθούσε να ταξινομήσει αντικείμενα χρησιμοποιώντας λεξιλογικούς ορισμούς, χωρίς να έχει προηγούμενα παραδείγματα σύγκρισής τους. Όταν εκτέθηκε σε συνθήκες που περιγράφουν αυτό που βιώνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος κατά τη διάρκεια του ύπνο, η σταθερότητα αποκαταστάθηκε.

AI: Μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο ακόμα και με τον ύπνο
AI: Μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο ακόμα και με τον ύπνο

Σύμφωνα με τον Garrett Kenyon, έναν από τους συγγραφείς της έρευνας και επιστήμονα υπολογιστών του Los Alamos: «Το ζήτημα στο πως να αποτρέπεις συστήματα εκμάθησης από το να γίνονται ασταθή, προκύπτει πραγματικά μόνο όταν προσπαθείς να αξιοποιήσεις βιολογικά ρελιστικούς, αυξανόμενους νευρομορφικούς επεξεργαστές, ή όταν προσπαθείς να καταλάβεις την ίδια την βιολογία.»

«Η συντριπτική πλειοψηφία της μηχανικής εκμάθησης, του deep learning, και οι ερευνητές AI ποτέ δεν καταλαβαίνουν αυτό το πρόβλημα γιατί στα πολύ τεχνητά συστήματα που μελετούν, έχουν την πολυτέλεια να εκτελούν μαθηματικές λειτουργίες παγκόσμιου επιπέδου, οι οποίες επιφέρουν τη ρύθμιση του συνολικού δυναμικού κέρδους όλου του συστήματος

Η έρευνα που περιγράφει λεπτομερώς τη μελέτη θα παρουσιαστεί στις 14 Ιουνίου, στο «Women in Computer Vision Workshop» στο Seattle.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS