ΑρχικήsecurityΠλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Το EduCBA είναι ένας διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης με έδρα την Ινδία και προσφέρει πάνω από 2.500 διαδικτυακά μαθήματα και προγράμματα μάθησης προσανατολισμένα στην εργασία που εστιάζουν στη χρηματοδότηση, την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις στους 500.000 μαθητές τους.

Χθες, το EduCBA άρχισε να στέλνει email για ειδοποιήσεις παραβίασης δεδομένων στους πελάτες, δηλώνοντας ότι τα συστήματά τους έχουν παραβιαστεί και τα δεδομένα των χρηστών είναι εκτεθειμένα.

Η ειδοποίηση είναι λίγο περίεργη, καθώς δεν αναφέρεται σε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν κλαπεί και απλώς δηλώνει ότι “το email, το όνομα, ο κωδικός πρόσβασης, τα μαθήματα που επισκέφθηκαν κ.λπ. ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί.”

Έχουν δηλώσει ότι δεν είχαν πρόσβαση σε οικονομικές πληροφορίες καθώς χρησιμοποιούν επεξεργαστές τρίτων όπως το PayPal και το 2Checkout για τη διεκπεραίωση πληρωμών.

Προληπτικά, η EduCBA δηλώνει ότι έχουν επαναφέρει όλους τους κωδικούς πρόσβασης του χρήστη.

“Επομένως, ως μέτρο πρόληψης, έχουμε επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης όλων των χρηστών. Μπορείτε να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας στον ιστότοπο μας”, αναφέρει η ειδοποίηση παραβίασης δεδομένων.

Ένα σχόλιο στο twitter, ωστόσο, αναφέρει ότι δεν έγινε επαναφορά του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού ενός χρήστη.

Εάν έχετε λογαριασμό στο EduCBA, θα πρέπει να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας σε έναν μοναδικό που χρησιμοποιείται μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο.

Εάν ο κωδικός πρόσβασής σας EduCBA χρησιμοποιήθηκε σε άλλους ιστότοπους, συνιστάται να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτούς τους ιστότοπους και σε έναν ισχυρό και μοναδικό.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS