ΑρχικήbusinessΕπιχειρήσεις: "Work From Home" ή "Work From Anywhere";

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, πολλές επιχειρήσεις συνιστούν στους υπαλλήλους τους το “Work From Home”, μία κατάσταση που όμως δεν είναι ιδανική, καθώς παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Την ίδια στιγμή, τα σχολεία είναι κλειστά, τα παιδιά είναι σπίτι και το ίντερνετ παρουσιάζει συχνά προβλήματα, επομένως πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να καταστήσουν την απομακρυσμένη εργασία μία δύσκολη υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως το Twitter, λένε ότι θα προσφέρουν μόνιμα το “Work From Home” ως επιλογή στους υπαλλήλους τους. Ωστόσο, το “Work From Home” συνεπάγεται και πολλά πλεονεκτήματα, καθώς προσφέρει στους εργαζομένους τη δυνατότητα να σκέφτονται και να δουλεύουν ακριβώς εκεί όπου είναι πιο παραγωγικοί και αποδοτικοί. Παρόλο που όλοι έχουν συνδέσει αυτού του είδους την εργασία με το lockdown που επέφερε σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο η πανδημία του COVID-19, μακροπρόθεσμα, θα γίνει αντιληπτό ότι η έννοια του “Work From Home” προωθεί ουσιαστικά την αντίληψη ότι κάθε εργαζόμενος μπορεί να δουλέψει από οπουδήποτε. Μπορεί να είναι το σπίτι του, αλλά μπορεί επίσης να είναι μία καφετέρια, μια παραλία, το σπίτι ενός φίλου ή ένα ξενοδοχείο. Το σημαντικό σε όλη αυτή την υπόθεση είναι το γεγονός ότι περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό τα χρονοδιαγράμματα αλλά και το άγχος που σχετίζεται με αυτά. Η ευελιξία που παρέχεται στους εργαζομένους κατά αυτόν τον τρόπο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να αλλάζουν συνεχώς τα πάντα, αλλά ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα όταν το επιθυμούν και το έχουν ανάγκη.

"Work From Home" επιχειρήσεις

Ένα μεγάλο ερώτημα που έχει τεθεί αναφορικά με το “Work From Home” είναι το εξής: Τί γίνεται αν μου αρέσει το γραφείο μου και η συναναστροφή με συναδέλφους; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ότι η εργασία από οπουδήποτε, κυριολεκτικά σημαίνει οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του γραφείου στο οποίο δούλευαν ούτως ή άλλως έως τώρα οι περισσότεροι εργαζόμενοι.

"Work From Anywhere"

Η ευελιξία που προσφέρει αυτή η εργασία σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προσαρμόσουν τα χρονοδιαγράμματα και τις τοποθεσίες για κάθε λογής δουλειά που πρέπει να φέρουν εις πέρας. Μερικές φορές μπορεί να χρειάζεται κάποιος να δουλέψει στο γραφείο του, κάποιες άλλες να πάει σε εξωτερικά ραντεβού και κάποιες άλλες να δουλέψει σπίτι του ή ακόμα και να συνδυάσει κάτι από αυτά ή και όλα μαζί, δεδομένου ότι πολλές φορές μπορεί να χρειάζεται την άνεση του σπιτιού του, ενώ άλλες την συνύπαρξη και την αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους του. Εν ολίγοις, το “Work From Anywhere” ενσαρκώνει τέλεια την ελευθερία και το δυναμισμό που αξίζει το πρόγραμμα ενός εργαζομένου. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, η πρόκληση με την οποία έρχονται αντιμέτωπες, σχετίζεται με το πώς να υιοθετήσουν το “Work From Anywhere”, σταματώντας έτσι να περιορίζουν τις εργασιακές υποχρεώσεις των υπαλλήλων τους στο γραφείο και στο σπίτι. Πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη υιοθετήσει ορισμένες πολιτικές δαπανών που επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να αγοράζουν βασικό επαγγελματικό εξοπλισμό για τα σπίτια τους (οθόνη, υπολογιστή κτλ.), ενώ πληρώνουν οι ίδιες για την πρόσβαση των υπαλλήλων τους στο Διαδίκτυο, όταν δουλεύουν απ΄το σπίτι. Επίσης, τίθενται και άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα το εάν πρέπει οι επιχειρήσεις να φροντίζουν ώστε οι υπάλληλοί τους να ταξιδεύουν σε διαφορετικές πόλεις ή μέρη για να αποκτούν περισσότερες εμπειρίες, γεγονός που πιθανότατα θα τους βοηθούσε να εξελιχθούν περισσότερο στη δουλειά τους. Ωστόσο, το βασικό ζήτημα που αφορά όλες τις επιχειρήσεις είναι το κόστος. Με το “Work From Anywhere” μία επιχείρηση δεν θα μπορέσει να εξοικονομήσει χρήματα. Αυτή η νέα ευελιξία στο χώρο εργασίας δεν αφορά την εξοικονόμηση χρημάτων, ούτε το μακροπρόθεσμο social distancing, αλλά είναι μια επένδυση στην ευημερία των εργαζομένων, στην παραγωγικότητα και κατ’επέκταση, στην κερδοφορία.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS