ΑρχικήinetTwitter: Οι υπάλληλοι θα δουλεύουν από το σπίτι για πάντα

Twitter: Οι υπάλληλοι θα δουλεύουν από το σπίτι για πάντα

Twitter: Οι υπάλληλοι θα δουλεύουν από το σπίτι για πάντα: Η απομακρυσμένη εργασία καθιερώνεται για το Twitter, ακόμα και μετά τη λήξη της πανδημίας του κοροναϊού. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Jack Dorsey, την Τρίτη ενημέρωσε τους υπαλλήλους για τη νέα πολιτική. Μάλιστα, ανέφερε μέσω email, ότι τα γραφεία του Twitter δεν θα ανοίξουν πριν από το Σεπτέμβριο και ότι θα ακυρωθούν όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για αυτό τον χρόνο.

Twitter: Οι υπάλληλοι θα δουλεύουν από το σπίτι για πάντα

«Το άνοιγμα των γραφείων θα είναι δική μας απόφαση. Το πότε και αν οι υπάλληλοι θα επιστρέψουν, θα είναι δική τους. Οι τελευταίοι μήνες απέδειξαν ότι μπορούμε να το κάνουμε. Αν λοιπόν οι εργαζόμενοί μας είσαι σε θέση που τους επιτρέπει να εργάζονται από το σπίτι και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν για πάντα, εμείς θα τους στηρίξουμε. Αν όχι, τα γραφεία μας θα τους περιμένουν ζεστά και φιλόξενα, με επιπλέον προφυλάξεις, όταν κρίνουμε ότι θα είναι ασφαλής η επιστροφή.»

Η νέα πολιτική του Twitter είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας για την ομαλή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και τις κοινωνικές αποστάσεις.

Οι μεγάλες εταιρείες όπως το Facebook, η Google και η Microsoft, είχαν ήδη προχωρήσει στην απόφαση για την απομακρυσμένη εργασία και ήταν πολύ προσεκτικοί στο σχεδιασμό της επιστροφής των υπαλλήλων στα γραφεία.

Η Google τους ενημέρωσε ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα συνεχίζουν να εργάζονται από τα σπίτια τους μέχρι το 2021, ενώ κάποιοι θα επιστρέψουν στις αρχές καλοκαιριού. Ομοίως το Facebook, θα ανοίξει τα γραφεία του στις 6 Ιουλίου, όμως όσοι μπορούν να εργάζονται από απόσταση θα συνεχίσουν.

Τα μακροπρόθεσμα σχέδια των εταιρειών για εργασία από το σπίτι και τήρηση της προτεινόμενης απόστασης ασφαλείας, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων της υπόλοιπης χώρας, όπου οι περιορισμοί έχουν αρχίσει να μειώνονται και οι περισσότεροι να επιστρέφουν στην καθημερινότητά που είχαν πριν την πανδημία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS