ΑρχικήUpdatesKali Linux: Κυκλοφόρησε η έκδοση v2020.2 με αλλαγές στα γραφικά

Kali Linux: Κυκλοφόρησε η έκδοση v2020.2 με αλλαγές στα γραφικά

Kali Linux: Κυκλοφόρησε η έκδοση v2020.2 με αλλαγές στα γραφικά

Κυκλοφόρησε το νέο Kali Linux v2020.2. Αυτή είναι η δεύτερη έκδοση του λειτουργικού για το 2020. Ωστόσο, σε αυτή την έκδοση, δεν θα δούμε τόσες αλλαγές και βελτιώσεις στην απόδοση, όπως είδαμε στην προηγούμενη. Ο κύριος στόχος της έκδοσης v2020.2, είναι η ανανέωση και η βελτίωση του γραφικού περιβάλλοντος του συστήματος. Παρακάτω, αναφέρουμε τις ποιο σημαντικές αλλαγές.

Πρόγραμμα εγκατάστασης του Kali Linux:

Στην προηγούμενη έκδοση v2020.1, οι κατασκευαστές του λειτουργικού, αφαίρεσαν την δυνατότητα να κατεβάζουμε ISO αρχεία με διαφορετικά γραφικά περιβάλλοντα. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούσαν να επιλέξουν το γραφικό περιβάλλον και τα προεπιλεγμένα πακέτα, κατά την εγκατάσταση του συστήματος. Δυστυχώς, η αλλαγή αυτή οδηγούσε τους χρήστες να εγκαταστήσουν όλα τα πακέτα του συστήματος, με αποτέλεσμα το λειτουργικό να απαιτεί πολύ ώρα για να εγκατασταθεί.

Kali Linux: Κυκλοφόρησε η έκδοση v2020.2 με αλλαγές στα γραφικά

Για τον λόγο αυτό, στην τελευταία έκδοση, αφαιρέθηκε η παραπάνω επιλογή. Πλέον, όλα τα πακέτα του συστήματος, καθώς και όλα τα γραφικά περιβάλλοντα, περιέχονται στο ISO αρχείο. Έτσι, το λειτουργικό παίρνει πολύ λιγότερη ώρα να εγκατασταθεί, καθώς δεν πρέπει να γίνεται λήψη των αναγκαίων πακέτων. Ένα μειονέκτημα, όμως, είναι το μεγαλύτερο μέγεθος του ISO αρχείου.

Αλλαγές στο Desktop και στο θέμα του:

Kali Linux: Κυκλοφόρησε η έκδοση v2020.2 με αλλαγές στα γραφικά

Σε προηγούμενες εκδόσεις του Λειτουργικού συστήματος, προστέθηκαν σκούρα θέματα για το GNOME και το Xfce desktop. Σε αυτή την έκδοση, το variant θέμα βρήκε θέση στο KDE Plasma Desktop.

Επιπλέον, το Κali Linux περιέχει την τελευταία έκδοση του GNOME, γνωστή ως 3.36, η οποία περιέχει βελτιώσεις στην απόδοση όπως και πολλές νέες δυνατότητες. Εκτός από τις αλλαγές στα θέματα και στα γραφικά περιβάλλοντα, το νέο Kali Linux έρχεται και με ανανεωμένο login screen.

PowerShell ως προεπιλεγμένο πακέτο:

Kali Linux: Κυκλοφόρησε η έκδοση v2020.2 με αλλαγές στα γραφικά

Αν χρησιμοποιείτε PowerShell, πλέον δεν είναι ανάγκη να κάνετε εγκατάσταση από το Kali Linux repository. Τα αναγκαία πακέτα του PowerShell τώρα είναι διαθέσιμα στα προεπιλεγμένα πακέτα κατά την εγκατάσταση. Ωστόσο, αν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε το PowerShell όπως πριν, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας την εντολή :

sudo apt install -y kali-linux-large

Εκτός από τα παραπάνω αναφερόμενα, η έκδοση v2020.2 περιέχει ακόμα :

  • OpenPlus 3T ISO
  • Υποστήριξη του Nexmon σε κινητές συσκευές
  • Python 3.8
  • Νέα logos
  • Default non-root policy για ARM διανομές
  • Τουλάχιστον 16GB κάρτα μνήμης για ARM συσκευές

Τρόπος εγκατάστασης:

Το Kali Linux είναι μια από τις μεγαλύτερες rolling διανομές. Αυτό σημαίνει, ότι το μόνο που πρέπει να κάνετε, αν έχετε το Kali Linux ήδη εγκατεστημένο, είναι να πληκτρολογήσετε:

sudo apt update && sudo apt -y full-upgrade

Διαφορετικά, μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης, πατώντας εδώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS