ΑρχικήUpdatesElementary OS: Κυκλοφόρησε προσωρινή έκδοση 5.1.4

Elementary OS: Κυκλοφόρησε προσωρινή έκδοση 5.1.4

Elementary OS: κυκλοφόρησε προσωρινή έκδοση 5.1.4

Μετά την κυκλοφορία του ubuntu 20.04, πολλά από τα λειτουργικά συστήματα βασισμένα σε αυτό, αγωνίζονται να δημιουργήσουν νέες εκδόσεις οι οποίες θα χρησιμοποιούν ως βάση την τελευταία έκδοση του ubuntu. Ένα από αυτά τα συστήματα είναι το ερχόμενο Elementary OS 6. Μέχρι αυτό να κυκλοφορήσει όμως, οι κατασκευαστές αποφάσισαν να ενημερώσουν την έκδοση Elementary 5.1 ‘Hera’, εφαρμόζοντας μερικές βελτιώσεις. Το αποτέλεσμα είναι το προσωρινό Elementary OS v5.1.4.

H νέα έκδοση του Elementary OS, περιέχει ανανεωμένο μενού εφαρμογών, μετονομασμένες εφαρμογές, βελτιώσεις στην απόδοση του συστήματος, καθώς και μερικές νέες δυνατότητες στις ρυθμίσεις του συστήματος.

Τι νέα υπάρχουν στο Elementary OS 5.1.4;

Όπως είδη αναφέραμε παραπάνω, μια από τις αλλαγές σε αυτή την έκδοση, είναι η μετονομασία της εφαρμογής Parental control, η οποία πλέον ονομάζεται “Screen Time & Limits”. Εκτός από αυτό, η εφαρμογή πλέον απευθύνεται και στον προσωπικό σας λογαριασμό. Αυτό σημαίνει ότι πλέον μπορείτε να βάζετε κανόνες στον δικό σας λογαριασμό όπως εφαρμόζατε, μέχρι στιγμής, στους τρίτους λογαριασμούς του συστήματος.

Άλλο χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης του Elementary OS, είναι η δυνατότητα αναζήτησης ρυθμίσεων. Μέχρι τώρα, για αρκετούς από τους χρήστες ήταν πολύ δύσκολο να βρουν μερικές ρυθμίσεις του συστήματος. Πλέον, όμως, η ομάδα υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος πρόσθεσε τη δυνατότητα να αναζητούμε ρυθμίσεις με το όνομά τους. Ακόμα και αν δεν ξέρουμε πως ακριβώς αναφέρονται οι ρυθμίσεις αυτές, το σύστημα θα εμφανίσει όλα τα παρόμοια αποτελέσματα, σχετικά με αυτό που αναζητούμε.

Εκτός από τις παραπάνω αλλαγές, στη νέα έκδοση έγιναν επίσης αρκετές βελτιώσεις στην αναζήτηση και την εκκίνηση των εφαρμογών από το μενού εφαρμογών. Επιπλέον, το μενού παρέχει και ανανεωμένη εμφάνιση, καθώς οι εφαρμογές πλέον εμφανίζονται σε λίστα και όχι σε grid.

Elementary OS: κυκλοφόρησε προσωρινή έκδοση 5.1.4

Επιπλέον, η τελευταία έκδοση του Elementary OS αντιμετωπίζει τα παρακάτω προβλήματα:

  • Δεν επιτρέπει στο σύστημα να μπει σε suspend mode, όταν γίνεται ενημέρωση του flatpack και ενημερώσεις του συστήματος ταυτόχρονα.
  • Την εξαφάνιση των παραθύρων όταν χρησιμοποιείτε πολλά workspaces.
  • Το πρόβλημα με τα στοιχεία στα login και lock screens.

Εγκατάσταση/Ενημέρωση του συστήματος:

Αν ήδη χρησιμοποιείτε το Elementary OS, το μόνο που πρέπει να κάνετε για την ενημέρωση του λειτουργικού είναι να ανοίξετε το AppCenter και να πατήσετε “Update All”.  Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε λήψη ενός αρχείου εγκατάστασης, και στη συνέχεια, να κάνετε εγκατάσταση από ένα bootable USB.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS