ΑρχικήinetKaOS 2020.05 Linux: Κυκλοφόρησε με αλλαγές και βελτιώσεις

KaOS 2020.05 Linux: Κυκλοφόρησε με αλλαγές και βελτιώσεις

KaOS 2020.05 Linux: Κυκλοφόρησε με αλλαγές και βελτιώσεις

Το KaOS είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux, το οποίο κατασκευάστηκε με σκοπό να προσφέρει στους χρήστες πολλές και “βαριές” -για το σύστημα- εφαρμογές, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερα repositories. Επειδή δεν είναι ευρέως γνωστό, το KaOS συνήθως βγαίνει με ένα μόνο περιβάλλον εργασίας (το KDE), και απευθύνετε μόνο σε συστήματα με αρχιτεκτονική x86_64.

Κυκλοφόρησε και η έκδοση 2020.05. Σε σχέση με την έκδοση 2020.02, η 2020.05 περιέχει πολλές περισσότερες βελτιώσεις και δυνατότητες, καθώς και νέα πακέτα και εφαρμογές. Παρακάτω, αναφέρουμε τις πιο σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει στην τελευταία έκδοση:

KaOS installer:

Στο πρόγραμμα εγκατάστασης του λειτουργικού, πλέον υπάρχουν οι επιλογές ‘No Office Suite’ και ‘Minimal install’. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις επιλογές, με σκοπό να αποφύγουν την εγκατάσταση ορισμένων εφαρμογών, έτσι ώστε το λειτουργικό σύστημα να τρέχει καλύτερα στους υπολογιστές τους.

Εκτός από τις παραπάνω προεγκατεστημένες εφαρμογές, οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν μόνο τις εφαρμογές που χρειάζονται από τα 6 groups του Croesco wizard.

Εμφάνιση και θέματα:

Την παράσταση κλέβει και το εντελώς αλλαγμένο bootloader του συστήματος. Πλέον, το μαύρο background έχει αντικατασταθεί από άσπρο χρώμα, καθώς και η εμφάνιση του μενού έχει αλλαχτεί για να ταιριάζει με το νέο Midna theme.

KaOS 2020.05 Linux: Κυκλοφόρησε με αλλαγές αλλαγές και βελτιώσεις

KDE εφαρμογές:

Το νέο KaOS 2020.05 Linux, περιέχει όλες τις εφαρμογές από το νέο KDE bundle 20.04, όπως το Okular, Elisa και τον Kdenlive editor. Επιπλέον, οι προεγκατεστημένες εφαρμογές του λειτουργικού έχουν ενημερωθεί στις πιο πρόσφατες εκδόσεις. Για παράδειγμα, η εφαρμογή IsoWriter πλέον επιτρέπει την επαλήθευση ακεραιότητας των αρχείων ενός ISO αρχείο.

Εγκατάσταση:

Το KaOS είναι Rolling διαμονή. Με άλλα λόγια, το μόνο που πρέπει να κάνετε για να ενημερώσετε το σύστημα στην τελευταία έκδοση είναι να ενημερώσετε τα πακέτα του συστήματός σας. Η διαδικασία είναι απλή, καθώς το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ανοίξετε ένα terminal και να πληκτρολογήσετε:

Sudo pacman -Syu

Διαφορετικά, εάν δεν έχετε το KaOS εγκατεστημένο, μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου εγκατάστασης και να εγκαταστήσετε το λειτουργικό χρησιμοποιώντας ένα bootable USB.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS