ΑρχικήinetΙαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το ξέσπασμα του ιού. Ένα από αυτά τα μέτρα ήταν η αναστολή λειτουργίας των σχολείων. Έτσι, μαθητές σε ένα δημοτικό σχολείο της Ιαπωνίας συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μέσω του SoraNews24 τη δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft. Πρόκειται για μία δική τους εξ ολοκλήρου πρωτοβουλία, χωρίς να συμμετάσχουν οι καθηγητές ή οι γονείς τους σε όλο αυτό. Η Ιαπωνία, η οποία είναι γνωστή μεταξύ άλλων για τις Nintendo Switch κονσόλες και για τις παρελάσεις Pikachu, έρχεται τώρα με μία νέα χαριτωμένη πρωτοβουλία που αποτυπώνεται σε ένα από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια.

Ένας χρήστης του Twitter με το όνομα @backyennew κοινοποίησε ένα post με ένα διάλογο που είχε με τον γιο του, ο οποίος πήγαινε σε αυτό το δημοτικό σχολείο της Ιαπωνίας. Συγκεκριμένα στο post ρωτά τον γιο του τί κάνει, ανεβάζοντας μία φωτογραφία με την εικονική τελετή αποφοίτησης που επινόησε ο γιος του με τους φίλους του. Ο γιος του απάντησε ότι εκείνος και οι φίλοι του αποφάσισαν να συμμετάσχουν όλοι μαζί σε μία δική τους τελετή αποφοίτησης μέσα από το Minecraft. Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου συγκεντρώθηκαν για να φτιάξουν οι ίδιοι την αποφοίτησή τους. Ο @backyennew ανέβασε επίσης ένα αξιολάτρευτο βίντεο με τον γιο του να δείχνει ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα της ιδέας τους.

Όπως πολλοί μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο, έτσι και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων στην Ιαπωνία δεν θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε τελετές αποφοίτησης λόγω της πανδημίας του COVID-19. Το σχολικό έτος στην Ιαπωνία ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, αλλά φέτος σχεδόν όλα τα σχολεία έκλεισαν τρεις εβδομάδες νωρίτερα, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του COVID-19. Την ίδια στιγμή, τα σχολεία σε 46 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν επίσης αναστείλει τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα οι γονείς να αναζητούν online λύσεις για την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των παιδιών τους.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS