ΑρχικήinetΡατσιστικές ομάδες οργανώνουν τις δράσεις τους μέσω Telegram

Ρατσιστικές ομάδες οργανώνουν τις δράσεις τους μέσω Telegram

Στις 5 Ιουνίου, ένα αυτοκίνητο γεμάτο με υπερασπιστές των λευκών περνούσε στους δρόμους του Knoxville του Tennessee, παρενοχλώντας και κακοποιώντας ανθρώπους που συμμετείχαν σε μια διαδήλωση του Black Lives Matter. Οι επιβάτες του αυτοκινήτου κατέγραψαν πολλά βίντεο – βίντεο που ανέβηκαν αργότερα στην κρυπτογραφημένη εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Telegram

Ένα από τα group/κανάλια επικοινωνίας που χρησιμοποίησαν ήταν το The Fascist Group Esoteric Anti Root Collective – ένα από τα πολλά Telegram Group που υποστηρίζουν τους λευκούς και έχουν γίνει πολύ ενεργά εν μέσω των διαμαρτυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το CNN.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Ινστιτούτου Στρατηγικού Διαλόγου (ISD) αυτά τα group έχουν χιλιάδες μέλη. Το ISD, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα το Λονδίνο που μελετά τον εξτρεμισμό, λέει ότι περιλαμβάνουν συχνές και ρητές απειλές βίας κατά των μειονοτικών κοινοτήτων και των διαδηλωτών του BLM – απειλές που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν μεταφραστεί σε βία.

Τον Μάιο, η ομάδα των λευκών υπερασπιστών, Rise Above Movement, ξεκίνησε το δικό της κανάλι επικοινωνίας στο Telegram, το οποίο, σύμφωνα με το Countering Extremism Project, ασχολείται με θέματα αντισημιτισμού και αντι-μετανάστευσης.

Οι υπέρμαχοι των λευκών έχουν μεταφερθεί στο Telegram επειδή είναι η πλατφόρμα δεν είναι τόσο αυστηρή στο κομμάτι της εποπτείας του περιεχομένου σε σχέση με άλλα δίκτυα κοινωνικών μέσων, αναφέρει το  ISD όπως και άλλοι ερευνητές. Τα group μοιράζονται τα πάντα, από εγχειρίδια σχετικά με τον τρόπο κατασκευής τρισδιάστατων όπλων έως επαίνους για μαζικούς δολοφόνους.

Ένας εκπρόσωπος του Telegram δήλωσε στο CNN: “Το Telegram είναι μια ουδέτερη πλατφόρμα που χρησιμοποιείται τόσο από το Black Lives Matter όσο και από τους αντιπάλους τους, καθώς και από χιλιάδες άλλα πολιτικά κινήματα σε όλο τον κόσμο. Η αποστολή μας είναι να υποστηρίξουμε την ιδιωτικότητα, την ελευθερία του λόγου και την ειρηνική ανταλλαγή ιδεών. Οι εκκλήσεις για βία δεν είναι ευπρόσδεκτες στην πλατφόρμα μας.

“Το Telegram επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν δημόσιες συζητήσεις που προτρέπουν την πραγματοποίηση βίαιων πράξεων. Οι συντονιστές μας καταργούν τακτικά αναρτήσεις που παραβιάζουν τους Όρους Χρήσης – και αποκλείουν κανάλια που αποτελούνται εξ ολοκλήρου από τέτοιες δημοσιεύσεις.” Συνέχισε ο εκπρόσωπος τύπου.

“Οι χρήστες που αντιμετωπίζουν λεκτικών βίαια περιστατικά συνιστάται να τα αναφέρουν χρησιμοποιώντας το κουμπί αναφοράς εντός της εφαρμογής ή να στείλουν email στοabuse@telegram.org.”

Η ISD ανέλυσε πάνω από 1 εκατομμύριο μεμονωμένες αναρτήσεις στο Telegram μεταξύ δεκάδων καναλιών που υπερασπίζονται τους λευκούς. Αυτά τα group, με ονόματα όπως “Only White Lives Matter” και “Hans’s Right Wing Terror Center”, είχαν κατά μέσο όρο 1.773 μέλη.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS