ΑρχικήsecurityTwitter hack: Το FBI διερευνά το περιστατικό-Αυξημένες ανησυχίες!

Twitter hack: Το FBI διερευνά το περιστατικό-Αυξημένες ανησυχίες!

Το προχθεσινό hack στο Twitter προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους κατόχους των λογαριασμών και σε όλο τον κόσμο. Το FBI έχει, επίσης, ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το περιστατικό.

Η έρευνα σχετικά με το προχθεσινό hack στο Twitter, που επηρέασε τους λογαριασμούς των Gates, Musk, Obama και άλλων γνωστών προσωπικοτήτων, συνεχίζεται. Σε μια ενημέρωση, το Twitter είπε ότι δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι επιτιθέμενοι είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε κωδικούς πρόσβασης χρηστών.

Ως αποτέλεσμα αυτής της ανακάλυψης, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν σκοπεύει να επαναφέρει κωδικούς πρόσβασης. Οι hackers παραβίασαν τους λογαριασμούς υψηλόβαθμων στελεχών εταιρειών και άλλων γνωστών ανθρώπων και τους χρησιμοποίησαν για την προώθηση μιας cryptocurrency απάτης.

Ωστόσο, οι ειδικοί ασφαλείας και το FBI πιστεύουν ότι αυτό το hack μπορεί να είναι το χειρότερο που έχει γίνει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Πέρα από την cryptocurrency απάτη, υπάρχει ο κίνδυνος να παραβιάστηκαν δεδομένα και επικοινωνίες των πιο ισχυρών ανθρώπων στον κόσμο.

Μερικοί από τους παραβιασμένους λογαριασμούς ανήκαν στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Barrack Obama, τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, celebrities όπως ο Kanye West και η Kim Kardashian, αλλά και εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple και η Uber.

Το FBI δήλωσε την Πέμπτη ότι διερευνά το περιστατικό.

Η επίθεση αυτή αποτελεί μια έντονη υπενθύμιση του πώς μπορεί να προκληθεί πλήρης αποσταθεροποίηση της Αμερικής και του κόσμου γενικά, μέσα από τα social media (Twitter) και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Το Twitter χρησιμοποιείται συνέχεια από επιχειρηματίες, CEOs και άλλα σημαντικά πρόσωπα για τη δημοσίευση ανακοινώσεων κλπ. Οι άνθρωποι το εμπιστεύονται. Γι΄αυτό, το hack σε λογαριασμούς Twitter ήταν έξυπνη κίνηση εκ μέρους των hackers.

Οι λογαριασμοί της Ivanka Trump και τους Προέδρου Donald Trump δεν έχουν επηρεαστεί από την παραβίαση. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το Twitter για να διασφαλιστεί ότι ο λογαριασμός του Προέδρου θα παραμείνει ασφαλής.

FBI

Το Twitter είπε ότι η παραβίαση πραγματοποιήθηκε μετά από “μια συντονισμένη social engineering επίθεση” εναντίον των υπαλλήλων του για την απόκτηση πρόσβασης στο backend. Στη συνέχεια, οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν εσωτερικά εργαλεία για να στείλουν tweets από τους λογαριασμούς των διασήμων.

Οι hackers κατάφεραν να βγάλουν αρκετά χρήματα, πριν ανακαλυφθεί η απάτη.

Το Twitter σταμάτησε την επίθεση χθες, μπλοκάροντας την εμφάνιση νέων tweets από τους λογαριασμούς. Στη συνέχεια, απομάκρυνε τους hackers από το backend του.

Οι λογαριασμοί κλειδώθηκαν για λίγες ώρες προτού αποκατασταθούν.

Επίσης, το Twitter μπλόκαρε την εμφάνιση tweets που περιελάμβαναν συμβολοσειρές που έμοιαζαν με διεύθυνση Bitcoin, καθιστώντας δυσκολότερη τη δουλειά ορισμένων αναλυτών ασφαλείας και προγραμματιστών, καθώς αυτό εμπόδισε ορισμένες από τα workflows τους.

Επιπλέον, η πλατφόρμα είπε ότι εμπόδισε ορισμένους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης, ένα μέτρο που έλαβε για να αποτρέψει το hijacking λογαριασμών ως αποτέλεσμα της παραβίασης.

Το Twitter είπε ότι η έρευνα για το hack συνεχίζεται. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ και το FBI εξετάζουν προσεκτικά το περιστατικό.

Ωστόσο, παραμένουν ακόμα κάποια ζητήματα. Για παράδειγμα, πολλοί αναρωτιούνται αν οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα δεδομένα των παραβιασμένων λογαριασμών, όπως σε προσωπικά μηνύματα των θυμάτων. Το Twitter δεν έχει απαντήσει ακόμα στο τελευταίο ερώτημα.

Δύο αξιωματούχοι πληροφοριών των ΗΠΑ δήλωσαν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πουν εάν η επίθεση ήταν έργο κρατικών hackers.

Ωστόσο, το FBI και άλλοι ειδικοί φοβούνται ότι με το hack των Twitter λογαριασμών για την bitcoin απάτη, οι επιτιθέμενοι διαφήμισαν την επιτυχημένη επίθεσή τους. Πέρα από τη γρήγορη απόκτηση χρημάτων μέσω αυτής της απάτης, οι hackers μπορεί να έκλεψαν πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς, όπως προσωπικά μηνύματα, φωτογραφίες, αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις email, με σκοπό να τις εκθέσουν στο διαδίκτυο.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS