ΑρχικήsecurityΛογαριασμοί του Roblox παραβιάστηκαν για να υποστηρίξουν τον Trump

Λογαριασμοί του Roblox παραβιάστηκαν για να υποστηρίξουν τον Trump

Λογαριασμοί της δημοφιλούς πλατφόρμας παιχνιδιών Roblox, παραβιάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχύσουν την επανεκλογή του Donald Trump στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές το Νοέμβριο. 

Roblox

Το Roblox είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών, που επιτρέπει στα μέλη της να δημιουργούν παιχνίδια και να τα δημοσιεύουν. Η πλατφόρμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, έχει περισσότερους από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση και βρίσκεται στα 100 κορυφαία site ανά τον κόσμο. 

Η πλατφόρμα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ωστόσο περισσότερο χρησιμοποιείται από άτομα ηλικίας από 9 έως 14 ετών.

Όμως από την περασμένη εβδομάδα, ορισμένοι λογαριασμοί του Roblox έχουν παραβιαστεί, μέσω επίθεσης brute-forcing.

Μόλις ο hacker αποκτήσει πρόσβαση σε ένα λογαριασμό, τροποποιεί την ενότητα Σχετικά, ώστε να εμφανίζεται ένα μήνυμα που παροτρύνει τα παιδιά να πουν στους γονείς τους να ψηφίσουν τον Trump.

“Ζητήστε από τους γονείς σας να ψηφίσουν τον Trump φέτος! # MAGA2020.”

Επιπλέον, ο εισβολέας παρέχει δύο δωρεάν ρούχα που τα προσθέσει στο avatar του παραβιασμένου λογαριασμού, ώστε να φαίνεται σαν υποστηρικτής του Προέδρου Trump.

Η καμπάνια εντοπίστηκε αρχικά το Σάββατο και υπήρχαν ήδη περίπου 500 λογαριασμοί που είχαν παραβιαστεί και μέχρι τώρα, ο αριθμός τους έχει ξεπεράσει τους 1.000 στη μηχανή αναζήτησης Google.

Η Roblox δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο σχόλιο σχετικά με το περιστατικό.

Τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες Roblox;

Εάν θεωρείτε ότι ο λογαριασμός Roblox σας έχει παραβιαστεί, θα πρέπει να επιχειρήσετε να συνδεθείτε στον λογαριασμό και να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας με έναν πιο σύνθετο.

Για όσους δεν θυμούνται τους κωδικούς πρόσβασής τους, μπορούν να πραγματοποιήσουν επαναφορά κωδικού πρόσβασης, για να μπορέσουν να ξαναμπούν στον λογαριασμό τους.

Εκτός από τη χρήση ενός ασφαλούς κωδικού ωστόσο, συνιστάται στους χρήστες να ενεργοποιούν τον έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων στους λογαριασμούς τους στο Roblox για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS