ΑρχικήinetYouTube: Αφαιρεί κανάλια των David Duke, Richard Spencer και άλλων

YouTube: Αφαιρεί κανάλια των David Duke, Richard Spencer και άλλων

YouTube

Το YouTube αποφάσισε να διαγράψει τους λογαριασμούς διάφορων αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων που είναι γνωστό ότι υποστηρίζουν τη “λευκή φυλή” και εκφράζουν το μίσος τους απέναντι σε άλλες εθνικότητες.

Richard Spencer

Το YouTube προχώρησε σε διαγραφή έξι καναλιών. Τα κανάλια που αφαιρέθηκαν είναι τα εξής: το κανάλι του Richard Spencer, το συνδεδεμένο κανάλι για το National Policy Institute/Radix Journal, το κανάλι του Stefan Molyneux, το συνδεδεμένο κανάλι AmRenPodcasts, το κανάλι του American Renaissance και το κανάλι του πρώην ηγετικού μέλους του κινήματος Ku Klux Klan, David Duke.

David Duke

“Έχουμε αυστηρές πολιτικές που απαγορεύουν τη ρητορική μίσους στο YouTube και αφαιρούμε κάθε κανάλι που παραβιάζει επανειλημμένα ή κατάφωρα αυτές τις πολιτικές. Μετά την ενημέρωση των οδηγιών μας για την καλύτερη αντιμετώπιση του “supremacist περιεχομένου”, είδαμε μια τεράστια αύξηση (5x) στις καταργήσεις βίντεο και τερματίσαμε πάνω από 25.000 κανάλια για παραβίαση των πολιτικών μας για τη ρητορική μίσους“, δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube.

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα κανάλια που παραβιάζουν τις πολιτικές της πλατφόρμας και συνδέουν βίντεο YouTube με περιεχόμενο μίσους, καταργούνται.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το YouTube ανέστειλε το λογαριασμό του ιδρυτή της ακροδεξιάς, φασιστικής οργάνωσης Proud Boys, Gavin McInnes. Μερικοί από τους κατόχους λογαριασμών YouTube διαμαρτύρονται από χθες στο Twitter για την απώλεια των καναλιών τους.

Την ίδια μέρα που το YouTube επέβαλε τους κανόνες εναντίον ακροδεξιών λογαριασμών, το Twitch και το Reddit έλαβαν, επίσης, μέτρα γα την αντιμετώπιση περιεχομένου που παραβίαζε τους αντίστοιχους κανόνες τους για τη ρητορική μίσους. Η gaming streaming υπηρεσία της Amazon ανέστειλε το λογαριασμό του Προέδρου Trump τη Δευτέρα, επικαλούμενη τα σχόλια που έγιναν σε συγκεντρώσεις του Trump και προβλήθηκαν εκεί. Επιπλέον, μετά από χρόνια κριτικής για την αποτυχία του να σταματήσει ρατσιστικά σχόλια, το Reddit ανακοίνωσε ότι θα “καθαρίσει” 2.000 subreddits, συμπεριλαμβανομένου του r / The_Donald, του περίφημου φόρουμ μίσους που ιδρύθηκε, όταν ο Trump ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS