ΑρχικήinetΟ Trump ισχυρίζεται ότι ο κινεζικός στρατός υποστηρίζει την Huawei

Ο Trump ισχυρίζεται ότι ο κινεζικός στρατός υποστηρίζει την Huawei

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, 20 κορυφαίες κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Huawei, ανήκουν ή υποστηρίζονται από τον κινεζικό στρατό.

Huawei

Άλλες μεγάλες εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι οι Hikvision, China Telecoms, China Mobile και AVIC.

Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες κυρώσεις εναντίον των εταιρειών αυτών.

Εδώ και αρκετό καιρό γνωρίζουμε τον «πόλεμο» που κάνουν οι ΗΠΑ εναντίον της Huawei και μάλιστα έχουν προσπαθήσει να ωθήσουν κι άλλες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, να αποκλείσουν την εταιρεία.

Ο λόγος που δημοσιεύτηκε αυτή η λίστα, είναι για να ενημερώσει τις επιτροπές του Κογκρέσου, τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, τους επενδυτές και άλλους πιθανούς εταίρους των κινεζικών εταιρειών σχετικά με το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν αυτές οι εταιρείες στη μεταφορά ευαίσθητης τεχνολογίας στον κινεζικό στρατό. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να προστεθούν κι άλλες εταιρείες σε αυτή τη λίστα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, το Υπουργείο Άμυνας υποχρεούται να παρακολουθεί εταιρείες που ανήκουν ή ελέγχονται από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας, οι οποίες δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Το Πεντάγωνο δέχθηκε πιέσεις τους τελευταίους μήνες από νομοθέτες τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Συντηρητικών κομμάτων να δημοσιεύσει και να ενημερώσει τον κατάλογο.

Αναθεωρήσεις πολιτικής που ζητούν οι γερουσιαστές

Τον Νοέμβριο, οι γερουσιαστές των ΗΠΑ Tom Cotton και Chuck Schumer έγραψαν μια επιστολή στον υπουργό Εμπορίου Wilbur Ross, ζητώντας μια ενημέρωση σχετικά με τις αναθεωρήσεις της πολιτικής των ΗΠΑ που έχουν επιβληθεί από τον νόμο για τη μεταρρύθμιση του ελέγχου των εξαγωγών του 2018 και τον νόμο για την εθνική άμυνα του 2019.

Στην επιστολή, οι γερουσιαστές τόνισαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τον κίνδυνο εξαγωγής κρίσιμων αμερικανικών τεχνολογιών σε εταιρείες που συνδέονται με την Κίνα.

Οι γερουσιαστές τόνισαν ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν αναθεωρήσεις ώστε να εξακριβωθεί το εάν η Κίνα κλέβει τεχνολογίες της Αμερικής μέσω εφαρμογών του στρατού της, καθώς και το εάν χρησιμοποιούν κινεζικές εταιρείες για να εκμεταλλεύονται πολιτικές τεχνολογίες για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ο Λευκός Οίκος έχει λάβει αυστηρά μέτρα εναντίον της Huawei, απαγορεύοντας σε εταιρείες της Αμερικής να της παρέχουν ορισμένες τεχνολογίες χωρίς άδεια. Η κυβέρνηση δήλωσε επίσης ότι ο εμπορικός της πόλεμος με την Κίνα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα δασμούς αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, ήταν απάντηση στην κλοπή εμπορικών μυστικών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS