ΑρχικήinetGoogle: Τα δεδομένα των χρηστών θα διαγράφονται αυτόματα

Google: Τα δεδομένα των χρηστών θα διαγράφονται αυτόματα

Η Google προχωράει σε αλλαγές ορισμένων ρυθμίσεών της έτσι ώστε να διαγράφει αυτόματα μερικά από τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγει.

Google

Η δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένου ενός αρχείου καταγραφής αναζητήσεων ιστοτόπων και σελίδων, καθώς και δεδομένων τοποθεσίας, θα διαγράφεται πλέον αυτόματα μετά από 18 μήνες. Το ιστορικό του YouTube, συμπεριλαμβανομένων των βίντεο που παρακολουθήθηκαν, θα διαγραφεται μετά από 36 μήνες.

Αρχικά οι αλλαγές θα ισχύουν μόνο για νέους λογαριασμούς, αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα λάβουν σύντομα νέες οδηγίες για να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις τους.

Η απόφαση αυτή της Google είναι αποτέλεσμα της αυξανόμενης κριτικής που δέχονται οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες για τη συλλογή δεδομένων.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πρόκειται να συναντηθεί με γενικούς εισαγγελείς, για να συζητήσουν την τιμωρία της Google για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρισμού ότι καταχράται την κυριαρχία της στην online αναζήτηση.

Επιπλέον την Τρίτη, το γερμανικό δικαστήριο επέβαλε περιορισμούς στα δεδομένα που συλλέγει το Facebook για τους τοπικούς χρήστες.

Σχετικά με τη νέα επιλογή

Ήδη από το Μάιο του 2019, η Google κυκλοφόρησε τον έλεγχο αυτόματης διαγραφής, που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν την τακτική διαγραφή των αρχείων που συγκεντρώνονται σχετικά με αυτούς από την εταιρεία.

Η Google δήλωσε ότι τα δεδομένα που συγκεντρώνει τη βοηθούν στο να παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις σε κάθε χρήστη και να κάνει καλύτερα τα προϊόντα της. Πρόσθεσε ότι η πολιτική αυτόματης διαγραφής δεν θα ισχύει για αρχεία καταγραφής που συνδέονται με φωτογραφίες, το Gmail και τη μονάδα αποθήκευσης cloud στο Drive, καθώς δεν χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς.

Η εταιρεία δικαιολογεί την απόφασή της να μην εφαρμόσει την αλλαγή σε υπάρχοντες λογαριασμούς, λέγοντας ότι δεν θέλει να διαγράψει δεδομένα των χρηστών χωρίς την άδειά τους.

Ωστόσο όλοι οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να διαγράφονται τα δεδομένα τους μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Οι μακροχρόνιοι χρήστες θα δουν κι άλλα μέτρα ωστόσο, όπως την εμφάνιση του νέου “guided tips”.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος χρησιμοποιεί την Αναζήτηση Google για να ρωτήσει εάν ο λογαριασμός του είναι ασφαλής, θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο που θα δείχνει τις ρυθμίσεις του και θα παρέχει έναν τρόπο προσαρμογής τους.

Επιπλέον, σύντομα θα εισαχθούν και άλλες αλλαγές. Εάν ένας χρήστης επιλέξει να μοιραστεί την τοποθεσία της συσκευής του με έναν φίλο του, θα ειδοποιηθεί λίγο αργότερα ότι η άδεια εξακολουθεί να είναι ενεργή και θα ερωτηθεί εάν θέλει να την απενεργοποιήσει.

Η Google είπε επίσης ότι έχει διευκολύνει την πρόσβαση στη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στις εφαρμογές της, μια ρύθμιση που αναστέλλει την καταγραφή δεδομένων, επιτρέποντας στους χρήστες να την ενεργοποιήσουν πατώντας παρατεταμένα την εικόνα προφίλ τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS