ΑρχικήinetΕργαζόμενοι Google: απαιτούν να σταματήσει η συνεργασία με τις αρχές

Εργαζόμενοι Google: απαιτούν να σταματήσει η συνεργασία με τις αρχές

Μία ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν από την Google να σταματήσει να διαθέτει την τεχνολογία της στην αστυνομία, υπέγραψαν περίπου 1600 υπάλληλοι της εταιρείας.

Google

Η επιστολή απευθύνεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Google, Sundar Pichai και αναφέρεται στις διαδηλώσεις για το ρατσισμό και την αυξανόμενη βία των αστυνομικών αρχών μετά το θάνατο του George Floyd και κατηγορεί την εταιρεία ότι “επωφελείται … από ρατσιστικά συστήματα“.

“Θέλουμε η Google να λάβει πραγματικά μέτρα για να βοηθήσει στην εξάλειψη του ρατσισμού”, λέει η επιστολή, η οποία κυκλοφορεί στην Google από την Τετάρτη. “Εμείς, ως κοινωνία, έχουμε ξεπεράσει το σημείο όπου το να υποστηρίζουμε το Black Lives Matter είναι αρκετό, πρέπει να το δείξουμε στη σκέψη μας, στα λόγια μας και στις πράξεις μας ότι οι ζωές των έγχρωμων έχουν σημασία για εμάς.”

Στην επιστολή οι υπάλληλοι της εταιρείας δηλώνουν ιδιαίτερα απογοητευμένοι από τη στάση της σε αυτό το ζήτημα, ενώ κατακρίνουν το γεγονός ότι πουλάει την τεχνολογία της στην αστυνομία, διαφημίζοντάς το μάλιστα. Η επιστολή καταδικάζει επίσης την Google για την έμμεση βοήθειά της στις αρχές επιβολής του νόμου, με τη παροχή drone για την παρακολούθηση των μεταναστών και τις δωρεές σε πολιτικούς με ρατσιστικές πεποιθήσεις.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Pichai έγραψε μία ανοιχτή επιστολή εκφράζοντας την αλληλεγγύη της εταιρείας στην κοινότητα των Μαύρων και ανακοίνωσε ότι η Google θα δώσει 12 εκατομμύρια δολάρια σε οργανισμούς που μάχονται για την αντιμετώπιση της φυλετικής ανισότητας. Την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε πρωτοβουλίες για την πρόσληψη περισσότερων Μαύρων εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα, παρέχοντάς τους υποστήριξη εντός της εταιρείας και ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 175 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη των μαύρων ιδιοκτητών επιχειρήσεων και των ατόμων που αναζητούν εργασία.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι της Google ορθώς επεσήμαναν ότι η εταιρεία δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ενδιαφέρεται για την κοινότητα των μαύρων, ενώ ταυτόχρονα βοηθά τις δομές που τους θέτουν σε κίνδυνο.

Τα παράπονα των υπαλλήλων της Google έχουν φέρει αποτέλεσμα και σε παλιότερες περιπτώσεις. Το 2019, η εταιρεία αρνήθηκε να ανανεώσει τη σύμβασή της με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, αφού χιλιάδες εργαζόμενοι υπέγραψαν μια αίτηση διαμαρτυρίας, ενώ ορισμένοι παραιτήθηκαν. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Google θα χρησιμοποιούσε τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει τις δυνατότητες στόχευσης των στρατιωτικών drone.

Αυτή η νέα επιστολή συνεχίζει να συγκεντρώνει υπογραφές, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί σε αυτή την περίπτωση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS