ΑρχικήinetΤα Ben & Jerry’s αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook!

Τα Ben & Jerry’s αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook!

Η εταιρεία Ben & Jerry’s έγινε μέλος στο κλαμπ των εταιρειών που αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα του Facebook για όλο τον Ιούλιο!

Τα Ben & Jerry’s αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook!

Για να ενισχύσουν την πρωτοβουλία της εκστρατείας «Stop Hate For Profit», πολλές επωνυμίες μποϊκοτάρουν το Facebook αποσύροντας τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα κατά του ρατσισμού και των εκφράσεων μίσους, από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η εκστρατεία Stop Hate for Profit, που υποστηρίζουν πλέον και τα Ben & Jerry’s, ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα από ομάδες υποστηρικτών, συμπεριλαμβανομένων των «Anti-Defamation League», «National Association for the Advancement of Colored People», και «Color Of Change». Κάλεσαν λοιπόν τις επιχειρήσεις να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους, για να πιέσουν το Facebook να αλλάξει πορεία πλεύσης και να σταματήσει να επιτρέπει ρατσιστικές και βίαιες συμπεριφορές.  

Τα Ben & Jerry’s, ανέφεραν σε Tweet ότι «θα σταματήσουν όλες τις διαφημίσεις επί πληρωμή σε Facebook και Instagram».

Η γνωστή εταιρεία παγωτού δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την εκστρατεία και θα σταθεί στο πλευρό «όσων μάχονται για να γίνει πιο δυνατή η δράση του Facebook κατά των φυλετικών διακρίσεων και του απαξιωτικού περιεχομένου

Μετά τον θάνατο του George Floyd, ο Matthew McCarthy, Διευθύνων σύμβουλος των Ben & Jerry’s, είπε ότι «έχουν και οι επιχειρήσεις μερίδιο ευθύνης», ενώ παρουσίασε τα σχέδια του για την ανάδειξη της διαφορετικότητας.

«Κάνουμε βήματα για την αναθεώρηση της πολιτικής μας, την διασφάλιση της διαφορετικότητας και της διαφάνειας κατά τη λήψη αποφάσεων για την εφαρμογή της πολιτικής μας, και την προώθηση της φυλετικής δικαιοσύνης και της αλληλεπίδρασης των ψηφοφόρων στην πλατφόρμα μας,» δήλωσε το Facebook την Κυριακή.

ben & Τα Ben & Jerry’s  Facebook!
Τα Ben & Jerry’s αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook!

Τον περασμένο χρόνο τα έσοδα της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έφτασαν τα $70 δισεκατομμύρια.

Τον προηγούμενο μήνα, οι υπάλληλοι του Facebook αντέδρασαν στην απόφαση της εταιρείας να μην αφαιρέσει δημοσιεύματα του Donald Trump στα οποία εξυμνούσε τη βία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, εκτός από τα Ben & Jerry’s, προστέθηκαν στη λίστα μποϊκοτάζ του Facebook και οι εταιρείες «The NorthFace», «Patagonia» και «Rei». Τους ακολούθησε η πλατφόρμα εργασίας «UpWork» και ο «Mozilla».

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS