ΑρχικήReviewsJumbo App: Θα πληρώνατε για μια εφαρμογή “προστάτη απορρήτου”;

Jumbo App: Θα πληρώνατε για μια εφαρμογή “προστάτη απορρήτου”;

To Jumbo App προστατεύει το απόρρητο και τα προσωπικά σας δεδομένα, και συγκεντρώνει όλες τις ρυθμίσεις απορρήτου για το διαδίκτυο σε μία εφαρμογή!

jumbo
Jumbo App: Όλες οι ρυθμίσεις απορρήτου σε μια εφαρμογή!

Εάν έχουμε μάθει κάτι για το απόρρητο με την πάροδο των χρόνων και τις παραβιάσεις δεδομένων είναι ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής στις μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Μια εταιρεία σαν το Facebook, σίγουρα μπορεί να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων και ρυθμίσεων για το απόρρητο, όταν όμως αυτές οι ρυθμίσεις συνεχώς αλλάζουν, προκαλούν στους χρήστες μια σύγχυση. Ακόμα και με τις πιο αυστηρές ρυθμίσεις, είναι εύκολο να σας εντοπίσουν παντού στο διαδίκτυο. Το Jumbo έρχεται να καλύψει αυτά ακριβώς τα κενά που σας κάνουν ευάλωτους.

Η δημοφιλής εφαρμογή συγχρονίζεται με τους online λογαριασμούς σας και σαρώνει τις ρυθμίσεις απορρήτου σας, για να σας ενημερώσει ποια θα πρέπει να σκεφτείτε να αλλάξετε. Το Jumbo μπορεί να σας καθοδηγήσει σε πράγματα όπως το κλείδωμα του προφίλ σας στο Facebook, τη διαγραφή των ηχογραφήσεων Alexa, ακόμα και την αρχειοθέτηση παλιών σας tweet.

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του, είναι ότι δεν αποθηκεύει τα προσωπικά δεδομένα ή στοιχεία σύνδεσης των χρηστών και δεν συλλέγει τις πληροφορίες τους.

Το Jumbo κυκλοφόρησε πριν από περίπου ένα χρόνο, και τώρα αποφάσισε να επεκτείνει την υπηρεσία προστασίας απορρήτου σε λογαριασμούς του Instagram και του LinkedIn. Η νέα λειτουργία του θα μπορεί να μπλοκάρει τα προγράμματα παρακολούθησης των διαφημίσεων κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο ή κατά τη χρήση άλλων εφαρμογών.

Οι αλλαγές που έγιναν στην εφαρμογή αντιπροσωπεύουν τα πρώτα βήματα της εταιρείας για μια κερδοφόρα επιχείρηση που δε θα βασίζεται στα δεδομένα των χρηστών. Μετά την αναβάθμισή του διατίθεται σε 2 εκδόσεις επί πληρωμή: «Jumbo Plus» και «Jumbo Pro».

Το Plus περιλαμβάνει υποστήριξη για το Instagram και το Messenger, καθώς και τη δυνατότητα παρακολούθησης διαχείρισης των δεδομένων που παραβιάζονται και σας επηρεάζουν. Η έκδοση Pro προσφέρει επιπλέον την προσθήκη του LinkedIn και τον αποκλεισμό της παρακολούθησης των διαφημίσεων. Έρχεται επίσης με ενσωματωμένο «Spycloud», το οποίο μπορεί να εντοπίσει πληροφορίες από πιστωτικές σας κάρτες και άλλες προσωπικές πληροφορίες στο Dark Web.

Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον θα είναι το αν οι χρήστες του Jumbo είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για αυτές τις υπηρεσίες. Η εταιρεία έχει επιλέξει ένα μοντέλο «πλήρωσε για αυτό που πιστεύεις ότι είναι καλύτερο», που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες  να ξοδεύουν οπουδήποτε από $2.99 έως $14.99 τον μήνα για τα premium χαρακτηριστικά της εφαρμογής.

Jumbo App: Όλες οι ρυθμίσεις απορρήτου σε μια εφαρμογή!

Ο Pierre Valade, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της εφαρμογής «Sunrise», εκτιμά ότι το Jumbo χρειάζεται περίπου 100.000 συνδρομητές τα επόμενα 2 χρόνια, για να μπορέσει να διατηρηθεί στην αγορά. Εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται ένας υψηλός στόχος, αλλά κατά την γνώμη του υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πρόθυμοι να επενδύσουν στην προστασία του απορρήτου τους.

«Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν κουραστεί με τον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων τους στο διαδίκτυο. Ξέρουν ότι το πρόβλημα δεν θα διορθωθεί από το Facebook και την Google, αυτές οι εταιρείες δεν έχουν κίνητρο για να το κάνουν.»

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS