ΑρχικήinetΕτοιμάζει το Spotify ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο;

Ετοιμάζει το Spotify ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο;

Spotify

Το Spotify, είναι μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες music streaming, με εκατομμύρια λήψεις σε όλο τον κόσμο. Και τώρα φαίνεται ότι θα κυκλοφορήσει και μία λειτουργία αναπαραγωγής βίντεο.

Το νέο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο του Spotify, θα ανταγωνίζεται το YouTube Μusic που παρέχει επίσης μουσικά βίντεο.

Σύμφωνα με το MacRumors, το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο θα προστεθεί στην οθόνη “Now Playing” της εφαρμογής. Η οθόνη “Now Playing” προσφέρει ποικίλο περιεχόμενο, ενώ ένας χρήστης ακούει μουσική.

Τα Video Player και Canvas του Spotify

Οι τρεις νέες καρτέλες που θα προστεθούν, το εξώφυλλο άλμπουμ, το Canvas και τα βίντεο θα περιλαμβάνουν διαφορετικό περιεχόμενο που σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι. Η καρτέλα εξώφυλλου άλμπουμ θα αποτελείται από το κανονικό εξώφυλλο άλμπουμ ή την χαρακτηριστική εικόνα ενός άλμπουμ.

Το Canvas θα είναι μία καινούρια εμπειρία για τους χρήστες, καθώς θα αποτελείται από τμήματα του βίντεο κλιπ ή σχετικές κινούμενες εικόνες για ένα συγκεκριμένο κομμάτι. Η τελευταία καρτέλα θα αποτελείται από το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο, που θα αναπαράγει το πλήρες βίντεο του κομματιού.

Spotify εναντίον YouTube Music

Το Spotify είναι η κορυφαία πλατφόρμα στο είδος της και έχει αποκτήσει τεράστιο user base. Προσφέρει επίσης μία δοκιμαστική περίοδο 3 μηνών, που έχει προσελκύσει αρκετούς χρήστες.

Μέχρι τώρα, διαθέτει 286 εκατομμύρια χρήστες και περίπου 130 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο.

Από την άλλη πλευρά το YouTube Music, έχει μόνο 20 εκατομμύρια συνδρομητές, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί καν να συγκριθεί με το Spotify. Ωστόσο το YouTube Music είναι μία νέα πλατφόρμα και είναι λογικό να μην έχει αποκτήσει ακόμα πολλούς υποστηρικτές.

Το μόνο πράγμα που έκανε το YouTube Music να ξεχωρίζει, ήταν η ενσωμάτωση μουσικών βίντεο και αναμενόταν ότι αυτή η λειτουργία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθησή του.

Πιστεύεται όμως τώρα, ότι το Spotify μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο YouTube Music με αυτή τη νέα προσθήκη και να προσελκύσει ακόμα και τους χρήστες που έχει ήδη η πλατφόρμα. Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει σε αυτή την νέα πρόκληση το YouTube Music και αν θα καταφέρει να ανταγωνιστεί επάξια το Spotify.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS