ΑρχικήinetGoogle Nearby Sharing: νέα λειτουργία μεταφοράς αρχείων τύπου AirDrop

Google Nearby Sharing: νέα λειτουργία μεταφοράς αρχείων τύπου AirDrop

Εδώ και αρκετό καιρό, ακούγεται ότι η Google εργάζεται σε μια λειτουργία μεταφοράς αρχείων τύπου AirDrop. Η λειτουργία ονομάζεται Nearby Sharing και παρόμοια με το AirDrop θα επιτρέπει στους χρήστες Android να μεταφέρουν ασύρματα αρχεία, όπως φωτογραφίες, βίντεο, συνδέσμους και άλλα, σε κοντινές τους συσκευές.

Nearby Sharing

Η ιδέα είναι να υπάρχει ένα εσωτερικό σύστημα κοινής χρήσης αρχείων, αντί να βασίζεται σε εφαρμογές τρίτων όπως το ShareIT και το Xender.

Όπως έγινε γνωστό χθες, η δυνατότητα κοινής χρήσης αρχείων της Google θα υποστηρίζει όλα τα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Windows, macOS, Linux και ChromeOS. Σύμφωνα με το Chrome Story, ένα Nearby Share Toggle εμφανίστηκε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις του Chrome OS στις τελευταίες εκδόσεις του Chrome OS Canary.

Η δυνατότητα πρέπει να ενεργοποιηθεί από το chrome: // flags, αφού δεν είναι εντελώς ορατή. Επιπλέον ακόμα κι εάν ένας χρήστης την ενεργοποιήσει δεν συμβαίνει τίποτα, πράγμα που σημαίνει ότι η Google δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το Nearby Share.

Σύμφωνα με την περιγραφή, το flag “ενεργοποιεί το Nearby Sharing για κοινή χρήση περιεχομένου μεταξύ συσκευών. – Mac, Windows, Linux, Chrome OS”. Είναι σαφές ότι η νέα λειτουργία για Android, που αναφέρεται επίσης ως Fast Share, θα υποστηρίζει όλες τις πλατφόρμες που έχουν εγκατεστημένο το Google Chrome.

Προηγουμένως, ο Mishaal Rahman της XDA δημοσίευσε στο Twitter μερικά στιγμιότυπα οθόνης της εφαρμογής ” Nearby Sharing ” στο Android 11 Beta 1. Όλα αυτά υποδεικνύουν ότι η λειτουργία Nearby Sharing πρόκειται να εγκαταλείψει σύντομα το στάδιο της ανάπτυξης και σύντομα θα δημοσιευτεί.

Ωστόσο η Google δεν είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία που θέλει να φέρει ένα ενοποιημένο σύστημα κοινής χρήσης αρχείων στο Android. Προηγουμένως, οι OnePlus, Realme, Black Shark, Meizu, OPPO και Vivo ένωσαν τις δυνάμεις τους με τη Xiaomi για τη δημιουργία ενός εσωτερικού συστήματος κοινής χρήσης αρχείων τύπου AirDrop.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS