ΑρχικήsecurityΝότια Κορέα: Πρόστιμο στο TikTok για κακή διαχείριση δεδομένων παιδιών

Νότια Κορέα: Πρόστιμο στο TikTok για κακή διαχείριση δεδομένων παιδιών

TikTok  Πρόστιμο

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο TikTok έλαβε πρόστιμο από ρυθμιστική αρχή της Νότιας Κορέας για την κακή διαχείριση δεδομένων παιδιών.

Η Επιτροπή Επικοινωνιών της Κορέας (KCC) δήλωσε ότι επέβαλε πρόστιμο στην εταιρεία, ύψους 186 εκατομμυρίων γουάν, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 155.000 $. Το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή τα δεδομένα των χρηστών δεν προστατεύονταν επαρκώς.

Το πρόστιμο αντιστοιχεί στο 3% των ετήσιων πωλήσεων της ByteDance (εταιρεία πίσω από το TikTok) στη Νότια Κορέα, ποσό που ορίζεται για τέτοιες παραβιάσεις, σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία περί απορρήτου. Η KCC δήλωσε ότι η έρευνα ξεκίνησε πέρυσι τον Οκτώβριο.

Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι το TikTok συγκέντρωσε δεδομένα παιδιών κάτω των 14 ετών, χωρίς τη συγκατάθεση των νόμιμων κηδεμόνων τους.

Από το Μάιο του 2017 έως και το Δεκέμβριο του 2019, συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 6.007 αρχεία δεδομένων που ανήκαν σε παιδιά.

Η KCC πρόσθεσε ότι το TikTok δεν είχε ενημερώσει τους χρήστες για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων.

διαχείριση δεδομένων παιδιών

Σύμφωνα με την έρευνα, το TikTok χρησιμοποιεί τέσσερις cloud εταιρείες για να αποθηκεύσει τα δεδομένα του (Alibaba Cloud, Fastly, Edgecast και Firebase).

Τα δεδομένα χρηστών της Νότιας Κορέας αποθηκεύονται σε servers που διαχειρίζεται η Alibaba Cloud και βρίσκονται στις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη, ανέφερε η KCC.

Σε δήλωση προς τη ρυθμιστική αρχή, το TikTok δήλωσε ότι αναθέτει την αποθήκευση δεδομένων σε τρίτες εταιρείες μόνο όταν είναι απαραίτητο, αλλά λυπάται που δεν ενημέρωσε σωστά τους χρήστες γι’ αυτό. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι θα βελτιώσει τον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων των χρηστών.

Το πρόστιμο από τη Νότια Κορέα είναι το τελευταίο πλήγμα στην κινεζική εταιρεία, η οποία έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για συλλογή δεδομένων των χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Τον Ιανουάριο, ο αμερικανικός στρατός φέρεται να απαγόρευσε τη χρήση του TikTok λόγω “ανησυχιών για την ασφάλεια”.

Τον Ιούνιο, η Ινδία απαγόρευσε 59 κινεζικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του TikTok, επικαλούμενη ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Τέλος πριν λίγες μέρες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την αγορά του Χονγκ Κονγκ μετά την επιβολή των νέων νόμων περί ασφάλειας της Κίνας.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS