Κυριακή, 2 Αυγούστου, 00:17
Αρχική youtube Χονγκ Κονγκ: Οι τεχνολογικοί κολοσσοί παγώνουν τα αιτήματα δεδομένων

Χονγκ Κονγκ: Οι τεχνολογικοί κολοσσοί παγώνουν τα αιτήματα δεδομένων

Η Google, το Facebook και το Twitter σταματούν την επεξεργασία αιτημάτων δεδομένων από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ καθώς επανεξετάζουν έναν νέο νόμο για την ασφάλεια που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου. Η Google έθεσε σε παύση κάθε δραστηριότητα επεξεργασίας δεδομένων μόλις τέθηκε σε ισχύ ο νόμος την περασμένη Τετάρτη.

“Όταν τέθηκε σε ισχύ ο νόμος, θέσαμε σε παύση τα νέα αιτήματα δεδομένων από τις αρχές του Χονγκ Κονγκ”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Google, “και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τις λεπτομέρειες του νέου νόμου”.

Το Twitter σταμάτησε επίσης τον χειρισμό κυβερνητικών αιτημάτων από την 1η Ιουλίου, ενώ το Facebook ανακοίνωσε την παύση επεξεργασίας αιτημάτων την Δευτέρα.

Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων συλλέγουν συνήθως πληροφορίες χρηστών εάν τους ζητηθεί μέσω έγκυρων δικαστικών εντολών, ανάλογα με τη νομική διαδικασία σε διάφορες χώρες. Πλέον, όλες οι εταιρείες, έστω και προσωρινά, θα πρέπει να αγνοήσουν τα αιτήματα που προέρχονται από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

Οι νέες πολιτικές ανταποκρίνονται στον νέο νόμο περί εθνικής ασφάλειας της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ και προτάθηκαν για πρώτη φορά τον Μάιο. Το Χονγκ Κονγκ παραδοσιακά απολάμβανε την ανεξαρτησία του από την ηπειρωτική Κίνα, αλλά η κεντρική κινεζική κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει ισχυρούς περιορισμούς στο Χονγκ Κονγκ τους τελευταίους μήνες, θέτοντας ένα τέλος στα αιτήματα ανεξαρτησίας του Χονγκ Κονγκ και στο κίνημα «μία χώρα, δύο συστήματα». Η διάθεση της Κίνας για μεγαλύτερο έλεγχο οδήγησε σε εκτεταμένες διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ, που ξεκίνησαν πέρυσι.

Ειδικότερα, ο νέος νόμος για την ασφάλεια δίνει στην Κίνα τη δύναμη να περιορίσει την πολιτική διαφωνία εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος, καθιστώντας παράνομη τη συμμετοχή σε «απόσπαση, ανατροπή, οργάνωση και διάπραξη τρομοκρατικών δραστηριοτήτων και συναναστροφή με ξένες χώρες ή με εξωτερικά στοιχεία που θέτουν σε κίνδυνο την Εθνική ασφάλεια». Αυτές οι εξουσίες σχετίζονται ιδιαίτερα με τις κοινωνικές πλατφόρμες, οι οποίες ενδέχεται να φιλοξενούν αυτές τις πλέον ποινικοποιημένες δραστηριότητες.

Το Google, το Facebook και το Twitter είχαν απαγορευτεί και στην Κίνα για αρκετά χρόνια, ως μέρος του λεγόμενου «Μεγάλου Τείχους Προστασίας», σύμφωνα με το οποίο οι κυβερνητικοί λογοκριτές παρακολουθούσαν τις διαδικτυακές δραστηριότητες.

Χονγκ Κονγκ

Ο νέος νόμος για την ασφάλεια έχει ήδη αναγκάσει πολλά κόμματα της πολιτικής αντιπολίτευσης στο Χονγκ Κονγκ να διαλυθούν και αναμένεται να παγιώσει περαιτέρω την πολιτική διαφωνία του Πεκίνου ενάντια στο Χονγκ Κονγκ.

«Πιστεύουμε ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και υποστηρίζει το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφραστούν χωρίς φόβο για την ασφάλεια τους ή άλλες επιπτώσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook.

Το Twitter αναφέρει ότι επανεξετάζει το νέο νόμο για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις, προσθέτοντας ότι πολλοί όροι του νέου νόμου είναι «ασαφείς και χωρίς συγκεκριμένο ορισμό». «Όπως πολλοί οργανισμοί δημοσίου συμφέροντος, πολιτικοί ηγέτες και συνεργάτες της βιομηχανίας, έχουμε σοβαρές ανησυχίες τόσο για την συγκεκριμένη διαδικασία όσο και για την πρόθεση αυτού του νόμου.»

Το Facebook έχει μια διαδικασία εξέτασης κυβερνητικών αιτημάτων, η οποία λαμβάνει υπόψη τις δικές του πολιτικές και τους τοπικούς νόμους καθώς και τα διεθνή πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Σταματάμε την επανεξέταση των κυβερνητικών αιτημάτων για δεδομένα χρηστών από το Χονγκ Κονγκ εν αναμονή περαιτέρω αξιολόγησης του Εθνικού Νόμου περί Ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της επίσημης επιμέλειας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και των διαβουλεύσεων με διεθνείς εμπειρογνώμονες για αυτά».

Το Facebook έχει γραφεία στην Κίνα και χρησιμοποιεί κινέζους προμηθευτές για την κατασκευή hardware, συμπεριλαμβανομένων των Oculus VR και των συσκευών συνομιλίας μέσω του Portal βίντεο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg προσπάθησε να επιδιορθώσει τις σχέσεις με την Κίνα στο παρελθόν, καθώς συναντήθηκε με ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ βρισκόταν στο Πεκίνο για ένα οικονομικό φόρουμ το 2016. Πρόσφατα, προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με την Κίνα και τους νέους όρους που θέλει να θέσει. «Εάν η πλατφόρμα ενός άλλου έθνους θέτει τους κανόνες, η πορεία του έθνους μας θα μπορούσε να οριστεί από ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο αξιών», είπε ο Zuckerberg πέρυσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Janduya
Janduyahttps://www.secnews.gr
Δεν έχει σημασία ποιος έχει άδικο ή δίκιο. Απλά δείρτο. Απλά δείρτο. Δείρτο.

LIVE NEWS

Τα 4 καλύτερα Bluetooth ηχεία με υποστήριξη aptX!

Εάν γνωρίζετε αρκετά για τους κωδικοποιητές Bluetooth, τότε θα συμφωνήσετε ότι ο aptX φέρνει δύο σημαντικά ασύρματα στοιχεία που κάνουν τα ηχεία...

Γιατί οι κρατικοί χάκερς εστιάζουν περισσότερο στην κλοπή credentials;

Με την πάροδο των χρόνων εμφανίζονται όλο και περισσότερες αλλά και πιο προηγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο. Πολλές φορές κρατικοί χάκερς πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις,...

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία System76 έχει δημιουργήσει πολλά από τα καλύτερα Linux laptops στην...
00:02:04

Το Perseverance εκτοξεύτηκε με επιτυχία και οδεύει προς τον Άρη

Το Perseverance rover και το ελικόπτερο Ingenuity βρίσκονται στο δρόμο για τον Άρη, ξεκινώντας την προσπάθεια τους να βρουν αρχαία σημάδια ζωής,...

Nvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

Η Nvidia βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Arm, της γνωστής εταιρείας παραγωγής chip, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Βατικανό δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς!

Όταν γίνεται λόγος για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, το Βατικανό ίσως να μη φαίνεται ένας προφανής στόχος. Παρόλα αυτά, τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο...

Telegram εναντίον Apple για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ

Μία από της δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η Telegram έχει καταθέσει μία καταγγελία εναντίον της Apple, αφού όπως ισχυρίζεται καταπατά την...

CCleaner: Τα Windows το επισήμαναν ως δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό

Το CCleaner κρίθηκε ως «δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό» από το Microsoft Defender, το ενσωματωμένο antivirus των Windows 10.

Για παραβίαση δεδομένων προειδοποιεί το BC Cancer Foundation

Το BC Cancer Foundation, έπεσε θύμα διαδικτυακής επίθεσης η οποία πιθανότητα έχει διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα των δωρητών του.

Χάκερς της Βόρειας Κορέας στοχεύουν τομείς της άμυνας των ΗΠΑ!

Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, χάκερς της Βόρειας Κορέας στόχευσαν τους τομείς της άμυνας και της αεροδιαστημικής των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ως...