ΑρχικήinetΗ τεχνολογία της Tesla βοηθάει στην εξιχνίαση εγκλημάτων!

Η τεχνολογία της Tesla βοηθάει στην εξιχνίαση εγκλημάτων!

Ένα αστυνομικό τμήμα της Νορβηγίας αναζητά ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της Tesla με Sentry Mode, για να τη βοηθήσουν στην εξιχνίαση απόπειρας δολοφονίας.

tesla sentry mode
Η τεχνολογία της Tesla βοηθάει στην εξιχνίαση εγκλημάτων!

Ας δούμε όμως πως έχει εξελιχθεί η ιστορία μέχρι στιγμής. Το βράδυ της Κυριακής, κάποιος προσπάθησε να κάψει το σπίτι του Δημάρχου του Sandefjord, Bjørn Ole Geditsch. Η πόλη του Sandefjord βρίσκεται στη Νορβηγία, και πιο συγκεκριμένα στο νότιο τομέα του Όσλο.

Η τοπική αστυνομία διεξάγει έρευνες για την υπόθεση ως απόπειρα δολοφονίας και σύμφωνα με τις ειδήσεις της πόλης, δεν υπάρχουν ύποπτοι έως τώρα.

Ωστόσο, αφού η Νορβηγία είναι γεμάτη με οχήματα της Tesla, η αστυνομία σκέφτηκε έναν έξυπνο τρόπο για να φτάσει στην άκρη του νήματος. Καλεί όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων της γειτονιάς, με Sentry Mode, για να δουν αν έστω και ένα αυτοκινήτο έχει καταγράψει κάποιον ύποπτο.

Το Sentry Mode είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης, ενσωματωμένο στα οχήματα της Tesla, που χρησιμοποιεί autopilot κάμερες περιμετρικά του αυτοκινήτου. Όταν είναι ενεργοποιημένο, αρχίζει να καταγράφει αυτόματα, αμέσως μόλις ανιχνεύσει οποιαδήποτε κίνηση γύρω του.

Σε ανάλογες περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες τέτοιων οχημάτων έχουν κοινοποιήσει υλικό που κατέγραψε το Sentry Mode και έχει γίνει viral, με αποτέλεσμα οι υπαίτιοι να μην αντέξουν τη διαδικτυακή πίεση και να παραδοθούν στις αρχές.

Άλλες φορές, τα στοιχεία των βίντεο βοήθησαν την αστυνομία να ταυτοποιήσει και να βρει τους βάνδαλους.

Όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε ότι η αστυνομία αναζητά η ίδια κατόχους της τεχνολογίας της Tesla, ώστε να βοηθήσουν στις έρευνες εγκλήματος.

Για να λειτουργήσει το σύστημα παρακολούθησης και το TeslaCam, χρειάζεστε κάποια εξαρτήματα. Εμείς προτείνουμε το Jeda’s Model 3 USB hub, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα άλλα βύσματα και να κρύβετε το Sentry Mode. Για τη μονάδα του δίσκου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν Samsung φορητό SSD, αφότου τον τροποποιήσετε, που παρέχει τεράστια χωρητικότητα και μπορείτε επίσης να το κρύψετε στο Jeda hub.

Η τεχνολογία της Tesla βοηθάει στην εξιχνίαση εγκλημάτων!

Βέβαια αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει μόνο στη Νορβηγία, αφού έχει τόσα πολλά οχήματα Tesla που αν συμβεί κάτι είναι πιο πιθανό να καταγραφεί από το Sentry Mode παρά από τοπικά κανάλια.

Πρόσφατα μάλιστα αναφέρθηκε ότι η αστυνομία αγόρασε αυτοκίνητα με Sentry Mode αντί για τη συνηθισμένη τεχνολογία παρακολούθησης

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS