ΑρχικήsecurityΒίαιοι σύντροφοι παρακολουθούσαν τα θύματά τους χρησιμοποιώντας malware

Βίαιοι σύντροφοι παρακολουθούσαν τα θύματά τους χρησιμοποιώντας malware

Η ομοσπονδιακή αστυνομία έχει ανακαλύψει ένα παράνομο δίκτυο, το οποίο χρησιμοποιούσαν βίαιοι σύντροφοι για να παρακολουθούν τα θύματά τους.

θύματά

Ο Αρχηγός του AFP, Reece Kershaw, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές έκλεισαν το δίκτυο, εξετάζοντας περαιτέρω αλλαγές στον Νόμο περί Βοήθειας και Πρόσβασης, ο οποίος εξουσιοδοτεί την αστυνομία και τους κατασκόπους να ζητούν ή να υποχρεώνουν τους παρόχους τηλεπικοινωνιών να τους παρέχουν βοήθεια.

Ο κ. Kershaw δήλωσε ότι το κακόβουλο λογισμικό, φέρεται να αναπτύχθηκε από έναν Αυστραλό και επέτρεπε σε βίαιους συντρόφους να ελέγχουν τα θύματά τους από τον υπολογιστή ή άλλες συσκευές και να αποκτούν πρόσβαση στα αρχεία, να καταγράφουν όσα πληκτρολογούσαν και να ενεργοποιούν την κάμερα της συσκευής.

“Η έρευνά μας έδειξε ότι ένα υψηλό ποσοστό των αγοραστών αυτού του κακόβουλου λογισμικού με έδρα την Αυστραλία ήταν αναμειγμένοι σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας”, είπε.

Φυσικά οι αρχές είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα ότι πολλές πληροφορίες ήταν κρυπτογραφημένες.

“Στα τέλη του 2019, το AFP σε συνεργασία με περισσότερες από δώδεκα υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην Αυστραλία και την Ευρώπη, διοργάνωσε μια εβδομάδα δράσης εναντίον ατόμων που είχαν αγοράσει και χρησιμοποιήσει το κακόβουλο λογισμικό.”

Ο κ. Kershaw είπε ότι οι νόμοι είχαν επίσης χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση τρομοκρατών και οργανωμένων εγκλημάτων.

Η Margaret Stone, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της γενικής επιθεωρήτριας πληροφοριών και ασφάλειας, είπε ότι «είχε ακόμα απόψεις» σχετικά με τους νόμους, οι οποίοι θα λειτουργούσαν καλύτερα με περαιτέρω τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της πιθανότητας αυθαίρετης σύλληψης ή κράτησης.

“Αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι πως ότι οτιδήποτε συζητάμε επηρεάζει την επιχειρησιακή ευελιξία – γι ‘αυτό είμαστε εδώ”, είπε. “Εκτός αν ο ισχυρισμός αυτός υποστηρίζεται από αποδεικτικά στοιχεία … το ότι απλώς υποδηλώνει ότι θέτει σε κίνδυνο την επιχειρησιακή ευελιξία, στην πραγματικότητα δεν βοηθά πολύ.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS