ΑρχικήinetΕλληνική Αστυνομία: Ψεύτικο SMS επιστράτευσης προκαλεί πανικό

Ελληνική Αστυνομία: Ψεύτικο SMS επιστράτευσης προκαλεί πανικό

Στο πόδι βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από ένα ψεύτικο SMS επιστράτευσης που αποστέλλεται από άγνωστη πηγή σε Έλληνες πολίτες.

Το εν λόγω μήνυμα καλεί τους πολίτες να παρουσιαστούν άμεσα στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα για να τους χορηγηθεί φύλο πορείας με σκοπό να ενταχθούν στο γνωστό στρατιωτικό επεισόδιο με την Τουρκία που έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ως αποστολέας του ψεύτικου μηνύματος φαίνεται να αναγράφεται το Υπουργείο Αμύνης, κάτι που σίγουρα θα έβαλε σε σκέψεις αρκετούς συμπολίτες μας ως προς την γνησιότητα του μηνύματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτήδειοι στοχεύουν πολίτες μέσω εκστρατειών SMS. Τα κενά ασφαλείας του δικτύου GSM έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν με στόχο να εξαπατήσουν τους πολίτες και το SecNews είχε δημοσιεύσει έγκαιρα και έγκυρα το εν λόγω κενό ασφαλείας σε αυτό το άρθρο.

Η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό και προκειμένου να ενημερώσει σωστά τους πολίτες προχώρησε στην παρακάτω δήλωση όπου τους καλεί να αγνοήσουν το SMS καθώς αποτελεί απάτη:

Προσοχή! Κυκλοφορεί καταφανώς απατηλό μήνυμα. Παρακαλούνται οι πολίτες να το αγνοούν. Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται έρευνα σχετικά με το παρακάτω μήνυμα ( SMS ), που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα.

Η κινητοποίηση της ήταν άμεση και δημοσίευσε την απάτη στο κοινωνικά δίκτυα. Τόσο στο Twitter:

SMS επιστράτευσης

όσο και στο Facebook:

SMS επιστράτευσης
SMS επιστράτευσης

Ο σύνδεσμος που επισυνάπτεται στην δημοσίευση οδηγεί και στο επίσημο δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το SecNews σας προτρέπει να είστε επιφυλάκτικοι με τα μηνύματα κειμένου που λαμβάνετε στο κινητό σας τηλέφωνο γνωρίζοντας πως οι απατεώνες θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τις ευπάθειες της τεχνολογίας GSM προκειμένου να προκαλέσουν ταραχή ή ακόμη και να αποσπάσουν ευαίσθητες πληροφορίες και/ή χρηματικά ποσά από πολίτες που θα πατήσουν πάνω σε μολυσμένους συνδέσμους εντός των SMS που λαμβάνουν.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS