ΑρχικήsecurityRansomware επίθεση κλείνει τις υπηρεσίες ενός κατασκευαστή wearables!

Ransomware επίθεση κλείνει τις υπηρεσίες ενός κατασκευαστή wearables!

Η Garmin, κατασκευαστής smartwatch και wearables, έκλεισε πολλές από τις υπηρεσίες της για να αντιμετωπίσει μια ransomware επίθεση που έχει κρυπτογραφήσει το εσωτερικό της δίκτυο και ορισμένα συστήματα παραγωγής. Η εταιρεία προς το παρόν σχεδιάζει να λάβει ορισμένα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της επίθεσης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ο τερματισμός του επίσημου site της, της υπηρεσίας συγχρονισμού δεδομένων χρηστών του “Garmin Connect”, ακόμη και ορισμένων γραμμών παραγωγής στην Ασία.

κατασκευαστής-ransomware επίθεση

O κατασκευαστής smartwatch και wearables, μέσω δημοσιεύσεων που κοινοποίησε στο site του και στο Twitter, δήλωσε ότι αυτή η διακοπή επηρέασε και τα τηλεφωνικά του κέντρα, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μην μπορεί να απαντήσει σε κλήσεις, μηνύματα email και online chats, καθιστώντας έτσι αδύνατη την επικοινωνία της με τους πελάτες.


Το περιστατικό φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο, αλλά προκάλεσε πολλές ανησυχίες και ερωτηματικά στους πελάτες της εταιρείας, οι περισσότεροι εκ των οποίων βασίζονται στην υπηρεσία “Garmin Connect”, για συγχρονισμό δεδομένων σχετικά με τις διαδρομές και τις βόλτες με ποδήλατο στους servers της Garmin, που μειώθηκαν μετά την ransomware επίθεση.

κατασκευαστής wearables

Ωστόσο, η Garmin αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι η διακοπή προκλήθηκε από μια ransomware επίθεση. Επειδή, όμως, το περιστατικό συνέβη στις 23 Ιουλίου, περίπου στις 03:00 π.μ. UTC, αρκετοί υπάλληλοι της Garmin ανέφεραν στα social media λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι υπάλληλοι της εταιρείας έκαναν λόγο για ransomware επίθεση. Ορισμένοι υπάλληλοι της Garmin έφτασαν ακόμη και στο να αποδώσουν το περιστατικό σε ένα νέο στέλεχος ransomware που εμφανίστηκε νωρίτερα φέτος, το WastedLocker. Παρόλα αυτά, το περιστατικό φαίνεται να είναι πολύ πιο σοβαρό και καταστροφικό από ό, τι ανέφερε η Garmin στις δημοσιεύσεις της στο επίσημο site της και στο Twitter.

ransomware επίθεση

Το iThome, ένα ειδησεογραφικό site της Ταϊβάν που ασχολείται με θέματα πληροφορικής και έξυπνες συσκευές, δημοσίευσε μία ειδοποίηση που έστειλε το προσωπικό πληροφορικής της Garmin στα εργοστάσια της στην Ταϊβάν, ανακοινώνοντας την προγραμματισμένη λειτουργία συντήρησης δύο ημερών για την Παρασκευή και το Σάββατο, 24 και 25 Ιουλίου. Ενώ η ειδοποίηση δεν έκανε καμία αναφορά σε ransomware επίθεση, πηγές ανέφεραν στο ειδησεογραφικό site της Ταϊβάν ότι το περιστατικό προκλήθηκε από έναν “ιό”.

Στο σημερινό τοπίο ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, μόνο οι ransomware επιθέσεις μπορούν να οδηγήσουν τις εταιρείες να κλείσουν τις γραμμές παραγωγής, τις online υπηρεσίες, τα site, τους email servers και τα τηλεφωνικά κέντρα τους, μέσα σε λίγες ώρες, και να εισέλθουν σε “λειτουργία συντήρησης”.


Εν τω μεταξύ, οι χρήστες της υπηρεσίας της Garmin μοιράζονται συμβουλές στο διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης πληροφοριών για το τρέξιμο και τις βόλτες με το ποδήλατο, σε υπηρεσίες συνεργατών της Garmin, όπως η Strava, για να αποφύγουν την απώλεια των πληροφοριών που σχετίζονται με την προπόνησή τους, έως ότου η Garmin αποκαταστήσει κι επιλύσει το ζήτημα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS