ΑρχικήinetWindows εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε για μια καλύτερη εμπειρία!

Windows εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε για μια καλύτερη εμπειρία!

Κάποιες εφαρμογές των Windows είναι απαραίτητες για να λειτουργεί σωστά ένας υπολογιστής, ενώ άλλες, πολλές φορές προκαλούν προβλήματα. Πρόκειται για εφαρμογές που ενδέχεται να επιβαρύνουν τον υπολογιστή σας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί πιο αργά. Έχουμε βρει λοιπόν κάποιες από αυτές, και η διαγραφή τους θα σας δώσει την αίσθηση ότι έχετε καινούργιο υπολογιστή.

windows εφαρμογές
Windows εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε για μια καλύτερη εμπειρία!

Java

Πλέον η Java έχει μείνει πίσω, και οι νέες εφαρμογές των Windows 10 την έχουν ξεπεράσει. Μάλιστα, φημίζεται για τα προβλήματα ασφαλείας που μπορεί να παρουσιάσει και δεν εγκαθιστά ενημερώσεις όπως κάνουν οι νεότερες εφαρμογές.

Η κατάργηση της Java δε θα σας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα εκτός εάν εκτελείτε προγράμματα όπως το LibreOffice ή το Apache OpenOffice, ή εάν είστε προγραμματιστής που χρησιμοποιεί εξειδικευμένο λογισμικό που το απαιτεί. Εάν καμία από αυτές τις χρήσεις δεν ισχύει για εσάς, εξετάστε το ενδεχόμενο απεγκατάστασης.

Microsoft Silverlight

Όπως και η Java, το Microsoft Silverlight, που κυκλοφόρησε το 2007, παλαιότερα χρησιμοποιούταν στα Windows για να εκτελεί διαδικτυακές εφαρμογές. Δεν κέρδισε ποτέ τόσο μεγάλη δημοτικότητα όσο η Java ή o Adobe Flash, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί από το Netflix για κάποιο διάστημα. Επίσης, όπως η Java, δεν απαιτείται πλέον, επειδή τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης χρησιμοποιούν HTML5, το οποίο περιλαμβάνει αυτή τη λειτουργικότητα.

CCleaner

Το CCleaner είναι από τις εφαρμογές που λειτουργούν ως βοηθητικά προγράμματα συντήρησης των Windows, και μπορεί κάποτε να ήταν αξιόπιστο, αλλά η φήμη του έχει πέσει. Επιπλέον, το πρόγραμμα μολύνθηκε με κακόβουλο λογισμικό και μόλυνε αμέσως τα συστήματα στα οποία είχε εγκατασταθεί πριν τη μόλυνση.

uTorrent

Όπως το CCleaner, το uTorrent ήταν κάποτε ένα αξιόπιστο εργαλείο, αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα. Εμφανίζει πολλές διαφημίσεις και προσφορές για ανεπιθύμητες επεκτάσεις. Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε ένα torrent client, δοκιμάστε το qBittorrent.

Windows εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε για μια καλύτερη εμπειρία!

Bloatware

Ακόμα μία από τις περιττές εφαρμογές που έχει εγκατασταθεί στα Windows από τον κατασκευαστή του. Συχνά, αυτά τα προγράμματα προσφέρονται για δοκιμή για περιορισμένο χρονικό διάστημα και προσπαθούν να σας κάνουν να τα αγοράσετε μετά τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου. Λογισμικό ασφαλείας όπως το McAfee και το Norton είναι καλά παραδείγματα. Ορισμένοι κατασκευαστές περιλαμβάνουν επίσης το δικό τους λογισμικό, όπως εφαρμογές συντήρησης. Συχνά μπορείτε απλά να απεγκαταστήσετε αυτά τα προγράμματα ενώ άλλες φορές, απαιτούνται για να λειτουργεί σωστά το σύστημα. Θα πρέπει να κάνετε κάποια έρευνα για τον υπολογιστή σας πριν το απεγκαταστήσετε, αλλά αν τελικά δεν το χρειάζεστε θα δείτε μεγάλη διαφορά στην απόδοση του υπολογιστή σας.

Αυτή η λίστα δεν είναι ολοκληρωμένη, αλλά εάν διαγράψετε τις εφαρμογές που αναφέρονται εδώ, θα κάνετε μια καλή αρχή και θα μπορέσετε να απολαύσετε το μηχάνημα σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS