ΑρχικήHow ToΠώς να δοκιμάσετε τα νέα data-saving video settings του Chrome 86;

Πώς να δοκιμάσετε τα νέα data-saving video settings του Chrome 86;

Αν υπάρχει κάποιο ζήτημα όσον αφορά την επερχόμενη ενημέρωση του Chrome 86, αυτό φαίνεται να είναι η αποτελεσματικότητα. Οι χρήστες αναμένουν μια νέα λειτουργία data-saving (εξοικονόμηση δεδομένων), το “LiteVideo”. Αυτή η λειτουργία “αναγκάζει” τα βίντεο να αναπαράγονται σε τυπική ανάλυση (SD) “προσποιώντας” ότι η σύνδεση δικτύου της συσκευής σας είναι αργή, επομένως τα sites θα αλλάζουν σε ανάλυση αναπαραγωγής SD και όχι σε HD. Αυτό θα μειώνει τον αριθμό των data που χρησιμοποιούνται, βοηθώντας στο data-saving κατά τη ροή, ενώ επίσης θα βοηθά τα βίντεο να φορτώνουν πιο γρήγορα και να παίζουν πιο ομαλά σε “κακές” συνδέσεις.


Όπως πολλές από τις επερχόμενες λειτουργίες του Chrome 86, η λειτουργία “LiteVideo” βρίσκεται προς το παρόν σε πειραματικό στάδιο. Μπορείτε να την δοκιμάσετε κατεβάζοντας το Chrome Canary και ενεργοποιώντας τα δύο δοκιμαστικά flags που ελέγχουν τη ρύθμιση. Αυτό είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις Chrome, Android, Windows, Mac και Chrome OS. Το Chrome Canary είναι ξεχωριστό από την κανονική Chrome εφαρμογή, επομένως μπορεί να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί χωρίς την αντικατάσταση της σταθερής έκδοσης του Chrome. Επίσης, μπορείτε να ανταλλάξετε εύκολα το Chrome ή κάποιον άλλον browser, εάν αντιμετωπίσετε σφάλματα ή προβλήματα σταθερότητας με το Canary.

data-saving Chrome 86

Πώς μπορείτε να δοκιμάσετε τη λειτουργία “LiteVideo” του Chrome νωρίτερα;

  • Κατεβάστε, εγκαταστήστε κι εκκινήστε το Chrome Canary στη συσκευή σας.
  • Ανοίξτε μια νέα καρτέλα και μεταβείτε στο chrome: // flags.
  • Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο αναζήτησης για να βρείτε το “Enable LiteVideos” και χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο για να ορίσετε το flag σε “Enabled”.
  • Αναζητήστε το “Force LiteVideos decision” και ορίστε το επίσης σε “Enabled”.
  • Επανεκκινήστε το Chrome Canary για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.
data-saving Chrome 86

Η ενεργοποίηση των flags είναι απαραίτητη μόνο κατά τη δοκιμή της λειτουργίας. Είναι δύσκολο να πούμε πώς θα ενεργοποιήσουν οι χρήστες το LiteVideo στην τελική του μορφή, πιθανότατα όμως να είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι είναι τώρα. Τα δοκιμαστικά χαρακτηριστικά “πηγαίνουν πίσω” ή ακυρώνονται τελείως. Προς το παρόν όμως, η χρήση του “LiteVideo” στο Chrome Canary επιτρέπει την εξοικονόμηση ορισμένων data και τη μείωση του χρόνου φόρτωσης των βίντεο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS