ΑρχικήyoutubeΟ Microsoft Edge συμπεριφέρεται ως ένα κακόβουλο λογισμικό

Ο Microsoft Edge συμπεριφέρεται ως ένα κακόβουλο λογισμικό

Η Microsoft έχει περάσει σε τακτικές επιθετικού marketing προσπαθώντας να κάνει τους χρήστες των Windows 10 να υιοθετήσουν το νέο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge. Μάλιστα, ακόμη και χρήστες των Windows 7 θεωρούν πως η εταιρεία είναι υπερβολική.

Ορισμένοι χρήστες των Windows 10 παραπονέθηκαν ότι η Microsoft κλέβει τα δεδομένα τους από τον Chrome για να τους παρασύρει να δοκιμάσουν τον Edge.

Κάποιοι χρήστες έχουν ενοχληθεί πολύ από την επιμονή της Microsoft σχετικα με τον ανανεωμένο της browser.

Ας δούμε παρακάτω την ιστορία ενός χρήστη καθώς και την απάντηση της Microsoft.

microsoft edge

Ο χρήστης ξεκίνησε γράφοντας: “Θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου στα Windows 7, στα οποία η Microsoft συνεχίζει να προωθεί επιθετικά τον Edge και να κλέβει δεδομένα.”

“Ο υπολογιστής της συζύγου μου, ο οποίος χρησιμοποιεί τα Windows 7, έλαβε μια ενημέρωση των Windows σήμερα το πρωί, η οποία στη συνέχεια εμφάνισε τη σελίδα καλωσορίσματος του Edge Chromium σε ολόκληρη την οθόνη. Η γυναίκα μου τρομοκρατήθηκε καθώς φαινόταν σαν ένα κακόβουλο λογισμικό το οποίο είχε πάρει τον ελέγχο του υπολογιστή.”

“Πώς είναι δυνατόν η Microsoft να μην παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows 7, καθώς έχει σταματήσει η υποστήριξη τους, αλλά εξακολουθεί να πιέζει για ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης που δεν είναι επιθυμητό σε χρήστες των Windows 7;”

“H σελίδα καλωσορίσματος σε πλήρη οθόνη για το Chromium Edge είχε ένα αχνό σημείο για να την κλείσουμε στην επάνω δεξιά γωνία, το οποίο ήταν το πρώτο πράγμα που κάναμε κλικ”.

Ο χρήστης, ωστόσο, έμαθε με τον δύσκολο τρόπο ότι η τεχνολογία μπορεί να εξαπατήσει.

“Αυτή η ενέργεια έκανε pin τον Edge στη γραμμή εργασιών και όταν πέρασα το ποντίκι από πάνω του, έδειξε όλους τους πρόσφατους ιστότοπους που είχε επισκεφτεί η γυναίκα μου στον Chrome. Επομένως, πρέπει να έχει κλέψει αυτά τα δεδομένα από τον Chrome που είναι το μόνο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποίησε ποτέ. Αφαίρεσα τον Edge από την γραμμή εργασιών, αλλά έχει ήδη συλλέξει όλα τα απαραίτητα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης και πιθανώς έστειλε τυχόν χρήσιμα δεδομένα στο cloud.”

microsoft edge

Αυτή η εμπειρία έκανε τον χρήστη να καταλήξει σε ένα οδυνηρό συμπέρασμα: “Αυτό είναι όντως ένα κακόβουλο λογισμικό, δεν βλέπω άλλο τρόπο να το ερμηνεύσω. Καμία εφαρμογή δεν πρέπει να εισάγει δεδομένα από άλλη εφαρμογή χωρίς να ρωτήσει, ειδικά όταν ο χρήστης δεν έχει καν προσπαθήσει να την εγκαταστήσει. Στα Windows 7 αυτό είναι αδιανόητο.”

Όταν ρωτήσαμε την Microsoft σχετικά με τον Edge και την προκλητική της στάση απέναντι στους χρήστες των Windows, η εταιρεία απάντησε ότι “τα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης ανήκουν στον πελάτη και έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν τι μπορούν να κάνουν με αυτά.”

O Edge είναι ένα καλό πρόγραμμα περιήγησης. Είναι γρήγορο, αποτελεσματικό και έχει περισσότερες επιλογές απορρήτου από τον Chrome.

Όταν μια εταιρεία λανσάρει ένα νέο προϊόν, έχει δύο επιλογές: Μπορεί να το ανακοινώσει, να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά για αυτό και στη συνέχεια να γίνει γνωστό από στόμα σε στόμα. Η δεύτερη επιλογή είναι να προσπαθήσει με το ζόρι να το επιβάλλει στους καταναλωτές της.

Η πρώτη επιλογή είναι συχνά πιο αποτελεσματική.

Η Microsoft επέλεξε την δεύτερη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS