ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Κάνει τις ειδοποιήσεις του browser σας λιγότερο ενοχλητικές

Microsoft: Κάνει τις ειδοποιήσεις του browser σας λιγότερο ενοχλητικές

Οι έρευνες πελατών της Microsoft διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι μισούν τις ειδοποιήσεις του προγράμματος περιήγησης. Οπότε προτείνεται η επιλογή “quiet notification requests”, κάτι που δεν μοιάζει με τον τρόπο με τον οποίο ο Google Chrome και ο Mozilla Firefox έχουν απενεργοποιήσει τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις.

Η ενημέρωση της Microsoft σχετικά με τα αθόρυβα αιτήματα ειδοποίησης έφτασε στην έκδοση 84 Edge με βάση το Chromium, η οποία κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα. Είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, αλλά οι χρήστες μπορούν να το απενεργοποιήσουν στο URL edge://settings/content/notifications.

Αντί να φαίνεται το πλήρες αίτημα ειδοποίησης, μπορείτε πλέον να το κρύψετε πίσω από ένα εικονίδιο κουδουνιού στη γραμμή διευθύνσεων.

Microsoft ειδοποιήσεις

“Με ενεργοποιημένα τα “ήσυχα αιτήματα”, τα αιτήματα ειδοποιήσεων ιστότοπου που γίνονται μέσω των Ειδοποιήσεων ή Push API θα εμφανίζονται ως κουδούνι με την ένδειξη “Notifications blocked” στη γραμμή διευθύνσεων, σε αντίθεση με την τυπική εμφάνιση,” εξηγούν τα μέλη της ομάδας Microsoft Edge.

Η Microsoft λέει ότι η προσέγγισή της αφορά χρήστες που γενικά δεν βλέπουν την αξία των ειδοποιήσεων από έναν ιστότοπο, αλλά μπορεί επίσης να εξαρτώνται από αυτούς για meeting alerts από μια εφαρμογή ιστού ημερολογίου ή ενημερώσεις από συνδρομές πολυμέσων που τους αρέσουν.

Η τοποθέτηση ειδοποιήσεων πίσω από το εικονίδιο με το κουδούνι επιτρέπει στο χρήστη να κάνει κλικ στο “notifications blocked” για να δει και να αποδεχτεί το αίτημα για τον συγκεκριμένο ιστότοπο.

“Επιλέξαμε να ενεργοποιήσουμε αυτήν τη ρύθμιση από προεπιλογή για χρήστες στο Microsoft Edge 84 λόγω του μεγάλου όγκου σχολίων των χρηστών σχετικά με ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις.”, λέει η Microsoft.

Στην πραγματικότητα, η προσέγγιση της Microsoft για ανεπιθύμητο περιεχόμενο ειδοποίησης είναι λίγο διαφορετική από αυτήν της Google. Άρχισε να αποκλείει τις πλήρεις ειδοποιήσεις στο Chrome 80 τον Φεβρουάριο, αντί να τις κρύβει πίσω από ένα εικονίδιο κουδουνιού στη γραμμή διευθύνσεων. Ο Mozilla έκανε το ίδιο ακριβώς στον Firefox 72 το 2019.

Ο Safari της Apple δεν αποκλείει τα αιτήματα ειδοποιήσεων από προεπιλογή, αλλά οι χρήστες μπορούν να μεταβούν στο Safari Preferences > Websites > Notifications και στη συνέχεια να αποεπιλέξουν “Να επιτρέπεται στους ιστότοπους να ζητούν άδεια για την αποστολή ειδοποιήσεων”. Αυτό αποτρέπει τον Safari από την εμφάνιση των αιτημάτων.

Ωστόσο, η Microsoft εργάζεται και σε μια διαφορετική προσέγγιση “ενεργοποιώντας την πλήρη εμφάνιση της ειδοποίησης όταν τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι οι χρήστες βρίσκουν πολύτιμο το συγκεκριμένο αίτημα ειδοποίησης ενός ιστότοπου.”

Η Microsoft δεν έχει εξηγήσει πώς θα το καθορίσει αυτό ή πότε θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία, αλλά λέει ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να διατηρήσουν ήσυχα αιτήματα ειδοποίησης εάν το προτιμούν.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS