ΑρχικήsecurityCyble: προειδοποιεί για 199 παραβιάσεις δεδομένων

Cyble: προειδοποιεί για 199 παραβιάσεις δεδομένων

Πραγματοποιώντας την καθιερωμένη έρευνά της στα dark web και deep web, η Cyble εντόπισε 199 παραβιάσεις δεδομένων σε διάφορους ιστότοπους και εταιρείες. Λόγω αυτών των παραβιάσεων δεδομένων, 4,1 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών βρίσκονται σε πιθανό κίνδυνο. Οι ερευνητές της εταιρείας παρακολουθούν συνεχώς τις παραβιάσεις δεδομένων και βοηθούν τους χρήστες να εξασφαλίσουν τους λογαριασμούς και τα δεδομένα τους. Πρόσφατα, η Cyble ανέφερε πολλές μεγάλες διαρροές δεδομένων που περιλάμβαναν περίπου 24 GB δεδομένων πελατών των Squareyards, Sumo Payroll και Stashfin, Dussmann Group και Rabot Dutilleul.

Cyble

Μετά την ανακάλυψη των 199 παραβιάσεων δεδομένων, οι ερευνητές της Cyble απέκτησαν αμέσως και ευρετηρίασαν τις διαρροές στην πλατφόρμα παρακολούθησης και ειδοποίησης παραβιάσεων δεδομένων, AmiBreached.com. Όσοι ανησυχούν ότι τα δεδομένα τους έχουν εκτεθεί, μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα για να το ελέγξουν.

Οι χρήστες λιανικής, μπορούν να εξακριβώσουν εάν έχουν εκτεθεί μέσω της μηχανής αναζήτησης παρακολούθησης του dark web, η οποία κατέχει πάνω από 40 δισεκατομμύρια αρχεία σκοτεινών δικτυακών τόπων, ενώ οι εταιρικοί πελάτες μπορούν να αξιολογήσουν τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο από τρίτους, υπαλλήλους και συνεργάτες.

Η Cyble αναφέρει αυτές τις παραβιάσεις δεδομένων ώστε να ενημερώσει τους χρήστες σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου και τη χρήση online υπηρεσιών.

Για την αποφυγή διαρροής δεδομένων, συστήνεται η υιοθέτηση των ακόλουθων βημάτων:

  • Ποτέ μην κοινοποιείτε προσωπικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών πληροφοριών μέσω τηλεφώνου, email ή SMS.
  • Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και εφαρμόστε έλεγχο ταυτότητας πολλών παραγόντων όπου είναι δυνατόν.
  • Να παρακολουθείτε τακτικά τις οικονομικές σας συναλλαγές και εάν παρατηρήσετε ύποπτες κινήσεις, επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας.
  • Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης λογισμικού στον υπολογιστή σας, σε φορητές συσκευές και σε άλλες συνδεδεμένες συσκευές, όπου είναι δυνατή.
  • Χρησιμοποιήστε ένα αξιόπιστο πακέτο λογισμικού προστασίας από ιούς στις συνδεδεμένες συσκευές σας, συμπεριλαμβανομένων PC, Laptop κ.α.

Άτομα που ανησυχούν για την έκθεσή τους στο dark web μπορούν να εγγραφούν στο AmiBreached.com για να επιβεβαιώσουν εάν οι πληροφορίες τους έχουν διαρρεύσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS