Αρχικήsecurity2gether: Hacking επίθεση στην πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

2gether: Hacking επίθεση στην πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

Η 2gether αποκάλυψε ότι δέχτηκε hacking επίθεση, κατά την οποία κλάπηκαν περίπου 1,2 εκατομμύρια Ευρώ σε κρυπτονομίσματα από επενδυτικούς λογαριασμούς σε κρυπτονομίσματα. Η 2gether ιδρύθηκε το 2017 και προσφέρει μια πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων εντός της Ευρωζώνης για αγορά και πώληση χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Το εγγενές νόμισμα του οργανισμού είναι το 2GT token, το οποίο πρόκειται (ή τουλάχιστον επρόκειτο) να εκδοθεί το 2020 μετά από pre-sale στην Ισπανία. Ωστόσο, στις 31 Ιουλίου στις 6.00 μ.μ. CEST, η πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων δέχτηκε hacking επίθεση στους servers της. Οι άγνωστοι παράγοντες απειλής που βρίσκονται πίσω από την επίθεση στην 2gether, έκλεψαν 1.183 εκατομμύρια Ευρώ σε κρυπτονομίσματα από επενδυτικούς λογαριασμούς, ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 26,79% των συνολικών κεφαλαίων.

hacking επίθεση


Ο CEO της 2together, Ramón Ferraz Estrada, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση στο Twitter ότι τα γενικά πορτοφόλια και οι λογαριασμοί σε Ευρώ δεν επηρεάστηκαν, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν τα οικονομικά στοιχεία πιστωτικών καρτών για την κατάθεση χρημάτων. Ωστόσο, κατά την hacking επίθεση παραβιάστηκαν οι κωδικοί πρόσβασης χρηστών κι έτσι συνιστάται στους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους.

2gether

Η 2together δεν αποκάλυψε πώς ακριβώς συνέβη το περιστατικό ασφαλείας, αλλά διεξάγεται έρευνα για να ανακαλυφθεί πώς οι κυβερνοεγκληματίες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους servers της, ενώ αναζητούνται περισσότερες πληροφορίες ώστε να εντοπιστεί η ακριβής έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν. Επίσης, η πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων επεσήμανε ότι συλλέγονται πληροφορίες για να δοθούν στις αρχές.


Σε μια ενημέρωση που δημοσιεύτηκε την 1η Αυγούστου, ο Ferraz, ο πρόεδρος Salvador Casquero και ο διευθυντής Luis Estrada ανέφεραν ότι η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της εταιρείας έχει επιφέρει μεγάλη αβεβαιότητα, ενώ χαρακτήρισαν τους υπεύθυνους χάκερς ως “άψυχα άτομα”. Επιπλέον, τα στελέχη δήλωσαν πως μετά την hacking επίθεση, η πλατφόρμα δεν διαθέτει αρκετά χρήματα για να καλύψει όλες τις βάσεις της και έτσι πραγματοποιήθηκε έκτακτη συζήτηση με μια ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει εισφορά μετρητών. Παρόλα αυτά, η συζήτηση δεν κατέληξε σε συμφωνία. Επομένως, η μόνη λύση είναι η 2gether να προσφέρει στους χρήστες το ισοδύναμο των κλεμμένων κρυπτονομισμάτων τους στο εγγενές 2GT token.

πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

Επιπλέον, τα στελέχη της 2gether δήλωσαν πως δεσμεύονται να συνεχίσουν να αναζητούν πρόσθετα κεφάλαια για να καλύψουν κάθε ένα από τα κρυπτονομίσματα των χρηστών της πλατφόρμας. Ανέφεραν, ακόμη, ότι εάν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άλλα κεφάλαια, θα το έκαναν, όμως, προς το παρόν, η τεχνική ομάδα εργάζεται για την αποκατάσταση της εφαρμογής συναλλαγών ώστε να είναι ξανά προσβάσιμη το συντομότερο δυνατό και με όλα τα διαθέσιμα μέτρα ασφαλείας.


Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί ένα Reddit Ask Me Anything (AMA), στο οποίο τα στελέχη θα δώσουν απαντήσεις σε ερωτήσεις επενδυτών.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS