ΑρχικήinetH Cortana της Microsoft αποχαιρετά τα Android και iOS

H Cortana της Microsoft αποχαιρετά τα Android και iOS

Σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου, η εταιρεία δήλωσε ότι θα αποσύρει την εικονική βοηθό Cortana από συσκευές iOS και Android.

cortana ios android
H Cortana της Microsoft αποχαιρετά τα Android και iOS

Ενώ αυτό είναι κάτι καινούργιο για τους Αμερικανούς χρήστες, η Microsoft έκανε παρόμοια εκκαθάριση της εφαρμογής για κινητά σε περιοχές όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία , και το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Ιανουάριο του 2020.

Όπως είχε αναφέρει τότε ο δημοσιογράφος τεχνολογικών ειδήσεων του Mashable, Alex Perry, αυτό σημαίνει ότι, «οι υπενθυμίσεις και οι λίστες σας δεν θα λειτουργούν πλέον μέσω της Cortana. Θα εξακολουθούν να συγχρονίζονται με την εφαρμογή Microsoft To Do, ως ένα μικρό βραβείο παρηγοριάς.»

Η τελευταία ανακοίνωση υποστήριξης της ιστοσελίδας προσπαθεί να αναιρέσει αυτές τις δυσχερείς συνθήκες δίνοντας έμφαση σε ένα νέο τρόπο με τον οποίο οι χρήστες θα μπορούν «να διαχειριστούν το ημερολόγιο και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους, να συμμετάσχουν σε συναντήσεις και να κάνουν πολλά περισσότερα, μέσω ενός τρόπου που θα εστιάζει στην παραγωγική εμπειρία – όπως η εμπειρία Cοrtana Windows 10, η ενσωμάτωση της Cortana στο Outlook mobile και σύντομα η φωνητική βοήθεια της εικονικής βοηθού στην εφαρμογή Teams για κινητά.»

Ενδεχομένως,  μια πιο άμεση ανησυχία είναι πως η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι, στις 7 Σεπτεμβρίου, θα τερματίσει όλες τις λειτουργίες της για τρίτες εφαρμογές. Οι δεξιότητες τρίτων είναι εκείνες που επιτρέπουν στην Cortana να είναι χρήσιμη όταν πρόκειται για υπηρεσίες που δεν ανήκουν στη Microsoft, όπως η δυνατότητα να της ζητήσετε να παίξει μουσική από το Spotify.

H Cortana της Microsoft αποχαιρετά τα Android και iOS

Αυτό φαίνεται να είναι το τελευταίο μεγάλο βήμα για τη σταδιακή κατάργηση της εικονικής βοηθού της Microsoft από κινητά με λογισμικό Android ή iOS. Πιθανότατα δεν θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για πολλούς, καθώς η Cortana ανταγωνίζεται τη Siri του iOS και το Google Assistant για Android, τα οποία είναι και τα δύο ενσωματωμένα στα αντίστοιχα λειτουργικά τους συστήματα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη δήλωση από τη Microsoft σχετικά με το αν θα αποσυρθεί πλήρως από το παιχνίδι του ψηφιακού βοηθού.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS