ΑρχικήinetΑν η Microsoft δεν αποκτήσει το TikTok μπορεί να απαγορευτεί στις ΗΠΑ

Αν η Microsoft δεν αποκτήσει το TikTok μπορεί να απαγορευτεί στις ΗΠΑ

Η εφαρμογή TikTok είναι το τελευταίο «θύμα» της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Αμερικής και την Κίνας.

TikTok

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft ενδέχεται να αγοράσει το αμερικανικό τμήμα του TikTok.

Σύμφωνα με ένα tweet του Charles Gasparino του Fox Business Network, η διοίκηση του Trump σχεδιάζει να διατάξει την ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφαρμογής, ByteDance, να εκποιήσει το μερίδιό της στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, ένα κομμάτι του TikTok στις ΗΠΑ θα είναι διαθέσιμο προς πώληση για εταιρείες και το όνομα της Microsoft έχει αναδειχθεί ως πρώτο στη σειρά.

Ο Gasparino επιβεβαίωσε σε ένα άλλο tweet ότι η Microsoft βρίσκεται σε συνομιλία για να αγοράσει την αμερικανική επιχείρηση του TikTok.

Επιπλέον, η κυβέρνηση του Trump ανακοίνωσε ότι υπάρχει η πιθανότητα να απαγορευτεί η εφαρμογή στην Αμερική.

Πρόσφατα, η εφαρμογή απαγορεύτηκε σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές της, την Ινδία, μαζί με άλλες κινέζικες εφαρμογές. Αυτό θα μπορούσε σύντομα να γίνει και στις ΗΠΑ, ενώ και η Ιαπωνία εξετάζει την απαγόρευση του TikTok.

Ο λόγος γι΄ αυτή την απόφαση είναι ο φόβος ότι τα δεδομένα των Αμερικανών πολιτών ενδέχεται να καταλήξουν στο κινεζικό έδαφος και να καταχραστούν. Σύμφωνα με το Bloomberg, η απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ αποτελεί μία πράξη αντιποίνων από τον Trump ενάντια στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 από την Κίνα.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών διαφάνειας, το TikTok έχει επίσης προσφερθεί να αποκαλύψει τον αλγόριθμο της εφαρμογής για τον έλεγχο από ειδικούς και να εξετάσει τις πολιτικές μετριοπάθειας σε πραγματικό χρόνο. Ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Kevin Mayer, παρότρυνε τους ανταγωνιστές να κάνουν το ίδιο.

Μιλώντας για τους ανταγωνιστές, το Facebook έχει εκμεταλλευτεί πλήρως την πτώση του TikTok, ξεκινώντας το Reels ως εναλλακτική της εφαρμογής, όπου οι δημιουργοί βρίσκουν ένα νέο σπίτι. Αλλά και το YouTube άρχισε επίσης να δοκιμάζει σύντομα βίντεο στην εφαρμογή του.

Ωστόσο, το ερώτημα αν το TikTok θα απαγορευτεί ή θα γίνει εταιρεία των ΗΠΑ δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS