ΑρχικήinetΙνδία: δωρεάν θα διανέμεται το εμβόλιο για τον COVID-19

Ινδία: δωρεάν θα διανέμεται το εμβόλιο για τον COVID-19

Με την πανδημία του COVID-19 να συνεχίζει ακάθεκτη και με εκατομμύρια περιστατικά σε όλο τον κόσμο, όλοι περιμένουν με ανυπομονησία το εμβόλιο. Μέχρι τώρα το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι αυτό που έχει δώσει μία ελπίδα πάνω στο θέμα αφού έχει κάνει επιτυχημένες δοκιμές σε αρκετούς ανθρώπους.

COVID 19

Και τώρα το Serum Institute of India, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εμβολίων στον κόσμο, συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την δημιουργία του εμβολίου Covid-19 σε περίπτωση που αυτό εγκριθεί.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο India Today TV, ο Adar Poonawalla, Διευθύνων Σύμβουλος του Serum Institute of India, δήλωσε ότι η εταιρεία του θα προσφέρει το 50% των παρασκευασθέντων εμβολίων για τον COVID-19 στην Ινδία και το υπόλοιπο σε άλλες χώρες.

Ο κ. Poonawalla είπε ότι η εταιρεία του θέλει να πραγματοποιήσει τη φάση 3 των ανθρώπινων δοκιμών του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στην Ινδία. Ως εκ τούτου, ζητά ρυθμιστικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές.

«Είπαμε ότι θέλουμε να δώσουμε το ήμισυ της παραγωγής μας στην Ινδία και το άλλο μισό σε άλλες χώρες σε ίσες αναλογίες κάθε μήνα. Η κυβέρνηση ήταν υποστηρικτική. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μια παγκόσμια κρίση και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πρέπει να προστατευτούν. Είναι σημαντικό να ανοσοποιήσουμε εξίσου ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Poonawalla.

Η κυβέρνηση της Ινδίας σκοπεύει να διανέμει το εμβόλιο δωρεάν

Σχετικά με το κόστος του εμβολίου, ο κ. Poonawalla δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ακόμα ποιο θα είναι, αφού το εμβόλιο βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θα αγοράσει το εμβόλιο από εταιρείες και στη συνέχεια θα το διανείμει δωρεάν στο πλαίσιο προγράμματος εμβολιασμού. Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι η εταιρεία δεν επιδιώκει να έχει κάποιο κέρδος εν μέσω της πανδημίας.

Ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία του θα προσφέρει το εμβόλιο για τον COVID-19 για 2-3 $ στις αφρικανικές χώρες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS