Σάββατο, 8 Αυγούστου, 08:03
Αρχική inet Facebook: «Το μποϊκοτάζ των διαφημίσεων δε μας επηρεάζει»

Facebook: «Το μποϊκοτάζ των διαφημίσεων δε μας επηρεάζει»

Παρά το μποϊκοτάζ του Ιουλίου των 1.000 μεγάλων διαφημιστών, το Facebook δήλωσε ότι η διαφημιστική του επιχείρηση λειτουργεί έξοχα.

μποϊκοτάζ facebook
Facebook: «Το μποϊκοτάζ των διαφημίσεων δε μας επηρεάζει»

Τον Ιούλιο, πολλές μεγάλες εταιρείες απέσυραν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο το Facebook χειρίζεται το περιεχόμενο απέχθειας και μίσους.

Το περασμένο τρίμηνο, το Facebook συγκέντρωσε διαφημιστικά έσοδα $18,3 δισεκατομμυρίων, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των επενδυτών. Βέβαια, η εταιρεία δεν έδωσε αριθμούς για τον Ιούλιο, που ήταν και η περίοδος που ξεκίνησε το μποϊκοτάζ.

Δήλωσε επίσης ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των εσόδων από διαφημίσεις για τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου δεν έχει μεγάλη απόκλιση από τον υπόλοιπο ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων του 2020, του 10%. Δηλαδή, παρά την απομάκρυνση πολλών εταιρειών, από τα Ben & Jerry’s έως την Unilever, τα πράγματα είναι βασικά τα ίδια και το Facebook αναμένει ότι θα παραμείνει έτσι.

«Αναμένουμε ότι ο ρυθμός αύξησης των εσόδων από διαφημίσεις, από έτος σε έτος για το τρίτο τρίμηνο του 2020, θα είναι περίπου παρόμοιος με αυτήν την απόδοση του Ιουλίου παρά το μποϊκοτάζ,» δήλωσε το Facebook.

«Κάποιοι φαίνεται να υποθέτουν λανθασμένα ότι η επιχείρησή μας εξαρτάται από μερικούς μεγάλους διαφημιζόμενους,» δήλωσε ο Mark Zuckerberg την Πέμπτη σε μια συνομιλία με επενδυτές.

«Το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησής μας είναι η εξυπηρέτηση μικρών επιχειρήσεων.»

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει 9 εκατομμύρια διαφημιζόμενους, αλλά δεν προσδιορίζει ποιο ποσοστό αυτών των διαφημιζόμενων είναι μικρές επιχειρήσεις ή ποιο ποσοστό των εσόδων του προέρχεται από μικρές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το Facebook, η πλειονότητα των διαφημιστών της είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κάτι που μπορεί να εξηγεί τα κέρδη της εν μέσω του μποϊκοτάζ.

Facebook: «Το μποϊκοτάζ των διαφημίσεων δε μας επηρεάζει»

Ωστόσο, η σχέση που έχουν οι διαφημιζόμενοι με το Facebook δεν είναι τόσο «χαριτωμένη» όπως περιγράφουν τα στελέχη της εταιρείας. Το Facebook έχει πραγματοποιήσει μια σειρά αλλαγών στον αλγόριθμό του τα τελευταία πέντε χρόνια, με κάποιες αλλαγές να ευνοούν τις οργανικές αναρτήσεις από φίλους και οικογένεια, σε σχέση με το περιεχόμενο των επωνυμιών. Κάθε φορά, αυτές οι αλλαγές οδηγούσαν στον πανικό των διαφημιστών, καθώς τα δολάρια τους δεν μπορούσαν να φτάσουν το επίπεδο που ήταν στο παρελθόν.

Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, οι διαφημιζόμενοι δεν έχουν πλήρη εικόνα για το πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος του Facebook, πράγμα που σημαίνει ότι οι στρατηγικές μάρκετινγκ εξαρτώνται από μια εταιρεία στην οποία δεν έχουν κανέναν έλεγχο.

Βέβαια, δεν υπάρχουν πολλά άλλα μέρη για να μεταφέρουν τις διαφημίσεις τους οι εταιρείες, καθώς το Facebook προσφέρει έναν πολύ καλό τρόπο προσέγγισης χρηστών των social media. Σε περιόδους πριν το μποϊκοτάζ το Facebook συγκέντρωνε συνολικά το 70% των χρημάτων που δαπανώνται για διαφημίσεις, όπως επίσης και η Google με την Amazon.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Το Facebook καταργεί την ομάδα θεωριών συνωμοσίας QAnon

Μία ομάδα που απαριθμεί πάνω από 200.000 μέλη στο Facebook και ασχολείται με την κοινή χρήση θεωριών συνωμοσίας της QAnon, έχει διαγραφεί...

Qualcomm Snapdragon: Ευπάθειες εκθέτουν το 40% των smartphones σε χάκερς

Πολλές ευπάθειες που εντοπίστηκαν στο Snapdragon chip Digital Signal Processor (DSP) chip της Qualcomm θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε χάκερς να αναλάβουν...

Mark Zuckerberg: Ο CEO του Facebook πλέον αξίζει $100 δισεκατομμύρια

Ο Mark Zuckerberg εντάχθηκε στο πιο αποκλειστικό κλαμπ, αυτό των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, ενώ αξίζει $100 δισεκατομμύρια. Ο...

Το Microsoft Office 365 γίνεται πιο κοινός στόχος των hackers

Η χρήση του Microsoft Office 365 αυξάνεται συνεχώς και η τεράστια ποσότητα δεδομένων που αποθηκεύεται στο cloud γίνεται ένας ιδιαίτερα δελεαστικός στόχος...

Zoom: Η νέα ενημέρωση θα κάνει τα meetings πιο διασκεδαστικά

Το Zoom αποκάλυψε μια νέα ενημέρωση που πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει τις επαγγελματικές συναντήσεις να είναι λίγο πιο διασκεδαστικές.

ΗΠΑ: Η Γερουσία απαγόρευσε το TikTok σε κυβερνητικά τηλέφωνα

Όπως ψήφισε την Πέμπτη η Γερουσία των ΗΠΑ, η λήψη του TikTok απαγορεύτηκε σε συσκευές κυβερνητικών υπαλλήλων, ως μια ενίσχυση του ελέγχου...

Βίαιοι σύντροφοι παρακολουθούσαν τα θύματά τους χρησιμοποιώντας malware

Η ομοσπονδιακή αστυνομία έχει ανακαλύψει ένα παράνομο δίκτυο, το οποίο χρησιμοποιούσαν βίαιοι σύντροφοι για να παρακολουθούν τα θύματά τους.

Capital One: Αντιμέτωπη με πρόστιμο $ 80.000.000 για το hack του 2019!

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει επιβάλει πρόστιμο ύψους $ 80.000.000 στην Capital One, επειδή φέρεται να ακολουθούσε "απρόσεκτες" πρακτικές ασφαλείας που...

App Store: Επιβεβαιώθηκε η απαγόρευση εφαρμογών game streaming

Η Apple επιβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέπει υπηρεσίες όπως τα Google Stadia, xCloud, και GeForce στο App Store, λόγω πολιτικών της.

Ubuntu 20.04.1: Κυκλοφόρησε με αρκετά bug fixes

Πρόσφατα, η ομάδα ανάπτυξης του Ubuntu, ανακοίνωσε την βελτιωμένη έκδοση του Ubuntu 20.04 LTS. Το νέο Ubuntu...