ΑρχικήsecurityΕπιθέσεις ransomware επηρεάζουν και την Αυστραλιανή τηλεόραση

Επιθέσεις ransomware επηρεάζουν και την Αυστραλιανή τηλεόραση

Η εταιρεία Nielsen, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της έρευνας αγοράς και της ανάλυσης δεδομένων, δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει τις αξιολογήσεις για την Αυστραλιανή τηλεόραση, λόγω επίθεσης ransomware.

ransomware

Οι τηλεοπτικές αξιολογήσεις δεν μπόρεσαν να βγουν στον αέρα ούτε την Τρίτη ούτε την Τετάρτη το βράδυ, και το τοπικό τηλεοπτικό blog, TV Tonight αναφέρει ότι οι αξιολογήσεις ενδέχεται να μην είναι ξανά διαθέσιμες μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Όπως αναφέρει η Nielsen, τα δεδομένα προβολής δεν έχουν σταματήσει να συλλέγονται και θα δημοσιευτούν μόλις η επίθεση λάβει τέλος. «Είμαστε σίγουροι ότι θα κρατήσουμε τον κλάδο ενήμερο καθώς θα γίνουν διαθέσιμες νέες πληροφορίες για το θέμα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Nielsen δήλωσε ότι η επίθεση είχε περιοριστεί στο μεγαλύτερο μέρος των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της, αλλά είχε επηρεάσει το κέντρο δεδομένων των Αυστραλιανών τηλεοπτικών μετρήσεων.

«Οι παγκόσμιες και τοπικές ομάδες υποδομής της Nielsen έλαβαν μέτρα για να περιορίσουν το περιστατικό, ξεκίνησαν μια ισχυρή έρευνα και επί του παρόντος εργάζονται για την επίλυση του ζητήματος όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σε τοπικά ΜΜΕ.

Αύξηση των περιστατικών ransomware

Τις τελευταίες ώρες κι άλλες εταιρείες έχουν πέσει θύματα επιθέσεων ransomware εκτός της Nielsen. Η εταιρεία κατασκευής smart watches Garmin αναγκάστηκε να διακόψει πολλές από τις δραστηριότητές της, αφού ορισμένα από τα συστήματα παραγωγής και το δίκτυό της κρυπτογραφήθηκαν από hackers. Μάλιστα η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει τον ιστότοπό της, την υπηρεσία συγχρονισμού δεδομένων, τη βάση δεδομένων των αερομεταφορών, τα τηλεφωνικά κέντρα και ορισμένες γραμμές παραγωγής στην Ασία.

Επιπλέον οι κακόβουλοι παράγοντες έχουν στοχεύσει με ransomware τουλάχιστον οκτώ πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, μέσω επιθέσεων σε συστήματα cloud computing και στον πάροχο λογισμικού διαχείρισης εκπαίδευσης Blackbaud.

Ωστόσο και οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις Human Rights Watch και Young Minds επιβεβαίωσαν επίσης ότι επηρεάστηκαν από την παραβίαση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS