ΑρχικήsecurityΒρετανία: σίγουρη η επίθεση Ρώσων hacker στις έρευνες για τον κορωνοϊό

Βρετανία: σίγουρη η επίθεση Ρώσων hacker στις έρευνες για τον κορωνοϊό

Ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας Dominic Raab, δήλωσε την Κυριακή ότι είναι απόλυτα βέβαιος για τους ισχυρισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η Ρωσία έχει εμπλακεί στην στοχοποίηση των ερευνών για τον κορωνοϊό από hackers, χαρακτηρίζοντας αυτή την πράξη «εξωφρενική και κατακριτέα».

κορωνοϊό

Η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς κατηγόρησαν την Πέμπτη μια ομάδα hacking, γνωστή ως APT29, ότι ηγείται των διαδικτυακών επιθέσεων σε διάφορους οργανισμούς που εμπλέκονται στην ανάπτυξη εμβολίων για τον κορωνοϊό.

Η Μόσχα απέρριψε άμεσα τις κατηγορίες ως «αβάσιμες» και ο πρέσβης της στο Λονδίνο δήλωσε σε βρετανική τηλεοπτική συνέντευξη την Κυριακή ότι οι ισχυρισμοί δεν έβγαζαν νόημα.

Ωστόσο, ο Raab δήλωσε ότι το συμπέρασμα των τριών χωρών, προέκυψε από αξιολογήσεις του Βρετανικού Εθνικού Κέντρου Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (NCSC) και των ομολόγων του στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Από τη μεριά του, ο Andrei Kelin, ο οποίος διορίστηκε κορυφαίος απεσταλμένος της Μόσχας στη Βρετανία τον περασμένο Νοέμβριο, ειρωνεύτηκε τους ισχυρισμούς αυτούς σε συνέντευξή του στο BBC.

Επιπλέον απέρριψε τους ισχυρισμούς της Βρετανίας , ότι Ρώσοι hackers είχαν προσπαθήσει να αναμειχθούν και στις εκλογές που έγιναν πέρυσι στη χώρα.

eklog

Ο Raab δήλωσε την Πέμπτη ότι κακόβουλοι παράγοντες, που εργάζονταν για χάρη της Ρωσικής κυβέρνησης, διέρρευσαν εμπορικά έγγραφα μεταξύ Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν τα αποτελέσματα των εκλογών.

Η Ρωσία και η Βρετανία βρίσκονται σε αντιπαράθεση από τότε που η Μόσχα κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να σκοτώσει τον διπλό πράκτορα Sergei Skripal, με τη βοήθεια ενός ισχυρού στρατιωτικού πράκτορα το 2018.

Η επίθεση στο Salisbury, στη νοτιοδυτική Αγγλία, πραγματοποιήθηκε 12 χρόνια μετά τη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου Alexander Litvinenko στο Λονδίνο.

Η Ρωσία αρνήθηκε για ακόμα μια φορά την ανάμειξή της και ο Kelin είπε ότι η χώρα είναι έτοιμη να αντικρούσει τις αντιπαραθέσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS