ΑρχικήsecurityΕκλογές 2020 Αμερική: Η Ρωσία θα χακάρει και αυτή τη φορά!

Εκλογές 2020 Αμερική: Η Ρωσία θα χακάρει και αυτή τη φορά!

Όπως δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα στη New York Times, αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής, η Ρωσία σκοπεύει να επηρεάσει τις εκλογές 2020 υπέρ του Donald Trump και φέρεται να χρησιμοποιεί ένα “νέο playbook” για το σκοπό αυτό.

Το 2016, η ρωσική κυβέρνηση δημιούργησε troll και υποδύθηκε Αμερικανούς και αμερικανικούς ομίλους, για να επέμβει στις εκλογές, αλλά τώρα φαίνεται ότι απλά προσπαθεί να κάνει τους Αμερικανούς να διαδώσουν οι ίδιοι τις ψεύτικες ειδήσεις που δημιουργεί. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι η Ρωσική κυβέρνηση χρησιμοποιεί servers με έδρα την Αμερική και όχι τη Ρωσία, σε μια προσπάθεια να παρακαμφθεί η παρακολούθησή της από τις υπηρεσίες πληροφοριών των Η.Π.Α.

Ο Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας δήλωσε επίσης στους βουλευτές, ότι Ρώσοι hackers “διείσδυσαν” στον κυβερνοχώρο του Ιράν, “ενδεχομένως με την πρόθεση να ξεκινήσουν επιθέσεις” και να φανεί ότι προέρχονται από το Ιράν.

εκλογές 2020 Αμερική-Ρωσία

Οι Times ανέφεραν περαιτέρω ότι η Ρωσία σκοπεύει να παρέμβει τόσο στις εκλογές των Δημοκρατικών όσο και στις γενικές εκλογές του 2020. Σύμφωνα με την έκθεση του Robert Mueller που κυκλοφόρησε πέρυσι, η ρωσική κυβέρνηση προσπάθησε επίσης να επηρεάσει τις εκλογές του 2016.

Η μέθοδος που χρησιμοποιεί η ρωσική κυβέρνηση και δεν έχει αλλάξει από την προηγούμενη φορά, είναι ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις υπάρχουσες αντιπαραθέσεις και να κλείσει τα αποτελέσματα των εκλογών για να αμφισβητήσει την ακεραιότητα του αμερικανικού πολιτικού συστήματος.

Η έκθεση δεν ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε να ακούσει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Ο Trump φέρεται να “εξοργίστηκε” από την αποκάλυψη, πιστεύοντας ότι θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του από τους Δημοκρατικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος κατηγόρησε το διευθυντή της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, Joseph Maguire, επειδή “επέτρεψε” κάτι τέτοιο να συμβεί.

εκλογές 2020 Αμερική-Ρωσία

Ο Trump αντικατέστησε τον Maguire με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γερμανία και πρώην συνεργάτη του Fox News, Richard Grenell, αυτή την εβδομάδα. Οι υπάλληλοι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι η χρονική στιγμή είναι συμπτωματική.

Οι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες υποστήριξαν επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Trump σχετικά με τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία θα παρέμβει εξ ονόματός του. Ο Chris Stewart δήλωσε στους Times: “Προκαλώ οποιονδήποτε να μου δώσει ένα πραγματικό επιχείρημα, που να δείχνει ότι ο Πούτιν θα προτιμούσε τον Πρόεδρο Trump και όχι τον Bernie Sanders”.

Ο δημοκρατικός Adam Schiff, πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών, δήλωσε σε ένα tweet την Πέμπτη ότι “βασιζόμαστε στην κοινότητα των πληροφοριών να ενημερώσει το Κογκρέσο για οποιαδήποτε απειλή ξένων παρεμβολών στις εκλογές μας.”

“Αν οι εκθέσεις είναι αληθινές και ο Πρόεδρος παρεμβαίνει σε αυτές, βάζει και πάλι σε κίνδυνο τις προσπάθειές μας να σταματήσουμε την παρέμβαση από τρίτους”, συνέχισε ο Schiff. “Ακριβώς όπως προειδοποιήσαμε ότι θα έκανε.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS