ΑρχικήsecurityΚρεμλίνο: αρνείται τους ισχυρισμούς της Βρετανίας για hacking

Κρεμλίνο: αρνείται τους ισχυρισμούς της Βρετανίας για hacking

Όπως δήλωσε χθες το Κρεμλίνο, αρνείται τους ισχυρισμούς της Βρετανίας ότι “Ρώσοι hackers” είχαν προσπαθήσει να επηρεάσουν την έκβαση των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, καθώς και ότι ρώσικες υπηρεσίες πληροφοριών πιθανότατα παραβίασαν μία έρευνα για εμβόλια σχετικά με τον κορωνοϊό.

Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο, Dmitry Peskov, δήλωσε: “δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να έχει παραβιάσει τις φαρμακευτικές εταιρείες και τα ερευνητικά κέντρα στη Βρετανία. Μπορούμε να πούμε μόνο αυτό: ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις απόπειρες.”

Η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο κατηγόρησε την Πέμπτη μια ομάδα hacking, η οποία όπως δήλωσε είναι «σχεδόν σίγουρο» ότι εργάζεται για χάρη των υπηρεσιών πληροφοριών της Ρωσίας και προσπάθησε να κλέψει πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο οι hackers είχαν ως στόχο εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Ωστόσο ο Peskov δήλωσε: «δεν δεχόμαστε αυτές τις κατηγορίες», ενώ πρόσθεσε ότι το ίδιο ισχύει και για τους «τελευταίους αβάσιμους ισχυρισμούς για παρέμβαση στις εκλογές του 2019».

Η βρετανική κυβέρνηση κατηγόρησε τους “Ρώσους hackers” ότι επεδίωξαν να παρέμβουν στις εκλογές του περασμένου έτους, διαρρέοντας στο διαδίκτυο κάποια εμπορικά έγγραφα μεταξύ Λονδίνου και Ουάσιγκτον.

Αό τη μεριά της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova ειρωνεύτηκε νωρίτερα τον ισχυρισμό αυτό, λέγοντας ότι ήταν «τόσο θολός και αντιφατικός που είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει κατανοητός».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS