ΑρχικήinetΟι πωλήσεις των PC αυξήθηκαν παγκοσμίως λόγω κορωνοϊού

Οι πωλήσεις των PC αυξήθηκαν παγκοσμίως λόγω κορωνοϊού

Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας. Μετά την υγεία και άλλες βιομηχανίες έχουν χτυπηθεί όπως αυτή των PC, οι πωλήσεις των οποίων έπεσαν δραματικά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

PC-πωλήσεις

Παρ’ όλα αυτά, καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να ανταποκριθούν στην νέα πραγματικότητα, οι πωλήσεις των PC έχουν αρχίσει να αυξάνονται και πάλι.

Σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς που δημοσίευσε η Gartner, οι παγκόσμιες πωλήσεις υπολογιστών αυξήθηκαν κατά 2,8% το 2ο τρίμηνο του 2020. Το σύνολο των συσκευών που πωλήθηκαν ήταν 64,8 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων φορητών υπολογιστών, επιτραπέζιων υπολογιστών και workstations.

Επιπλέον μία ακόμα έκθεση που κυκλοφόρησε από την IDC, υποδηλώνει ότι περίπου 72,3 εκατομμύρια μονάδες πωλήθηκαν το 2ο τρίμηνο του 2020, σημειώνοντας έτσι αύξηση 11,2% σε ετήσια βάση.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις αλυσίδες ανεφοδιασμού, ήταν ορατές τους προηγούμενους μήνες, λόγω του lockdown και των μέτρων προστασίας που πάρθηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρξει μείωση στις πωλήσεις.

πωλήσεις-PC

Όμως, όπως υποδηλώνουν οι τελευταίες εκθέσεις η αγορά των PC έχει αρχίσει να ανακάμπτει σταδιακά. Προφανώς, η αιτία πίσω από αυτή την αύξηση είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν την εργασία από το σπίτι.

Εκτός από τους επαγγελματίες, τα σχολεία και άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα έχουν αντικαταστήσει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας με τη διαδικτυακή εκπαίδευση μέσω εφαρμογών τηλεδιάσκεψης και πλατφορμών ηλεκτρονικής μάθησης.

“Αυτό που μένει να δούμε είναι εάν αυτή η ζήτηση και το υψηλό επίπεδο χρήσης θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της ύφεσης στον κόσμο και μετά τον COVID, καθώς οι προϋπολογισμοί συρρικνώνονται ενώ τα σχολεία και οι χώροι εργασίας ανοίγουν ξανά”, δήλωσε ο διευθυντής της IDC, Jitesh Ubrani.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS