ΑρχικήbusinessΟι κακές πρακτικές απορρήτου αυξάνουν τις πιθανότητες παραβίασης των εταιρειών

Οι κακές πρακτικές απορρήτου αυξάνουν τις πιθανότητες παραβίασης των εταιρειών

Όσο καλύτερες πρακτικές απορρήτου εφαρμόζει μία επιχείρηση, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να πέσει θύμα διαδικτυακής επίθεσης.

απορρήτου

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μία έρευνα της Osano, οι εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν επαρκείς μεθόδους απορρήτου, έχουν 80% περισσότερες πιθανότητες να δεχτούν επιθέσεις και να τους καταβληθούν πρόστιμα εφτά φορές μεγαλύτερα, από ότι εταιρείες που εφαρμόζουν καλές πρακτικές ασφαλείας.

Οι εταιρείες που σημείωσαν το χαμηλότερο σκορ, σε ότι αφορά τις πρακτικές απορρήτου έχασαν 600% περισσότερα δεδομένα από τις εταιρείες με υψηλό σκορ.

Επιπλέον, οι οργανισμοί με τις χαμηλότερες βαθμολογίες δεν ήταν τόσο εύκολο να εντοπίσουν την πηγή μίας παραβίασης.

Οι εκπαιδευτικοί και κυβερνητικοί ιστότοποι είναι 15 φορές πιο πιθανό να πέσουν θύματα παραβίασης σε σχέση με τους εμπορικούς ιστότοπους.

«Αντιμέτωποι με τις ασταμάτητες παραβιάσεις και την αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των μετόχων στις επιχειρήσεις διαβρώνεται σταδιακά. Οι επιχειρήσεις που δεν προστατεύουν τα ευαίσθητα δεδομένα τους θα αντιμετωπίσουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες και η έκθεση αποδεικνύει ακριβώς πώς αυτά τα φαινόμενα σχετίζονται.» είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Osano, Arlo Gilbert.

«Υπάρχει η αντίληψη ότι τα ζητήματα απορρήτου είναι παρόμοια με ένα πρόστιμο για ταχύτητα – ένα ρίσκο που αξίζει να πάρουν. Οι εταιρείες που δεν αλλάζουν την αντίληψή τους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν παραβίαση δεδομένων και να χάσουν την εμπιστοσύνη που έχουν δημιουργήσει με τους πελάτες τους.»

Η μέση εταιρεία μοιράζεται τα δεδομένα της με 730 διαφορετικούς προμηθευτές και σύμφωνα με το Ίδρυμα Εσωτερικών Ελεγκτών, αυτοί οι συνεργάτες είναι υπεύθυνοι για δύο από τις τρεις παραβιάσεις δεδομένων.

Πολλές εταιρείες υστερούν στις τρέχουσες απαιτήσεις απορρήτου δεδομένων. Με την υιοθέτηση των σωστών πρακτικών απορρήτου, οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες παραβίασης δεδομένων και να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS